Zhang bezorgt Vitesse zege tegen Roda

Zhang bezorgt Vitesse zege tegen Roda ANP

Roda JC heeft de dikke zege op Heracles (5-0) geen passend vervolg kunnen geven voor eigen publiek. De Limburgers verloren het thuisduel zondagmiddag met Vitesse met 1-2. De Chinees Zhang Yuning bezorgde de bezoekers met een kopbal in blessuretijd de zege.

Vitesse, hard toe aan een succesje, kwam voor rust op voorsprong door een knappe actie van Isaiah Brown. Coach Rob Maas beschikt ontegenzeggelijk over goede voetballers, maar heeft er nog geen stabiel goed team van kunnen maken. De gelijkmaker van Mike van Duinen kwam dan ook niet als een enorme verrassing. Daarna kon het alle kanten op, tot de komst van Zhang.

Roda begon agressief. Dat beperkte de aanvalsdrang van de Arnhemmers tijdelijk. Hun grotere individuele kwaliteiten deden zich toch gelden. Milot Rashica dwong de Kerkraadse doelman Benjamin van Leer tot een moeizame redding. Vlak daarna kreeg aan de andere kant Eloy Room de kans zich te onderscheiden bij een inzet van Georgi Zhukov, die eigenlijk had moeten scoren.

Brown

Brown, centraal voorin omdat Dominic Solanke nog niet fit is, greep zijn kans wel. Hij controleerde de bal na een lange trap van Maikel van der Werff met de borst, raakte in een beweging zijn bewaker Arjan Swinkels kwijt en schoot hard en zuiver raak.

De thuisclub kon de vitaliteit van de bezoekers niet beantwoorden en mocht van geluk spreken dat Brown niet meteen na rust voor 0-2 zorgde. De jonge huurling van Chelsea stuitte op Van Leer.

De ploeg van coach Darije Kalezic hield hoop, maar zoals in Almelo wilde het niet worden. Ook niet na de gelijkmaker van Van Duinen, die in het gedrang voor het doel deed waarvoor hij en Rydell Poepon, die een aandeel had, zijn gehaald. Vitesse pakte in de extra tijd alsnog de winst via de Chinese invaller Zhang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu