Zidane volgt Benítez op bij Real Madrid

Zidane volgt Benítez op bij Real Madrid ANP

Zinedine Zidane volgt Rafa Benítez op als de trainer van de hoofdmacht van Real Madrid. Voorzitter Florentino Pérez heeft dat maandagavond bekendgemaakt op een persconferentie waar hij ook het ontslag van Benítez officieel bevestigde.

Voormalig Frans international Zidane is momenteel nog coach van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Spaanse voetbalclub. De 43-jarige Fransman speelde zelf vijf seizoenen in het eerste elftal van de Madrilenen.

Pérez noemde het ontslag van Benítez een moeilijke beslissing. ,,Vooral voor mezelf'', aldus de voorzitter. Benítez stond pas sinds de zomer aan het roer bij de Spaanse grootmacht. Eind november leek de 55-jarige Madrileen ook al te moeten vertrekken na het pijnlijke verlies op eigen veld tegen FC Barcelona (0-4). Maar Pérez sprak toen nog zijn steun uit. De positie van Benítez werd onhoudbaar na het gelijkspel zondag tegen Valencia (2-2) waardoor de achterstand op koploper en stadgenoot Atlético opliep tot vier punten.

Vertrouwen

,,Je hebt ons volledige vertrouwen'', zei Pérez in de richting van Zidane. ,,Ik ben trots om je bij ons te hebben omdat het woord onmogelijk voor jou niet bestaat.''

Zidane is de veertiende trainer in dertien jaar bij de 'Koninklijke'. Als speler Eerder was de Franse oud-voetballer al assistent-trainer van het eerste elftal. ,,Ik wil de club en de voorzitter bedanken voor deze kans en ga mijn best doen om nog prijzen te pakken. Ik geloof dat het kan lukken '', reageerde hij in een korte verklaring.

Zidane bezorgde Real Madrid als middenvelder onder andere de Champions League in 2002 en de Spaanse titel in 2003.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu