Zilver voor Maike van der Duin op EK baanwielrennen

Maike van der Duin, Martina Fidanza en Maria Martins op het podium. Foto: Tim de Boer

Maike van der Duin heeft vrijdagavond een zilveren medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap op de baan in Fiorenzuola.

De baanrenster uit Assen werd tweede op het onderdeel scratch voor beloften-vrouwen. Ze moest op de Italiaanse buitenpiste alleen de Italiaanse Martina Fidanza voor zich dulden, brons ging naar de Portugese Maria Martins.

Een halve fiets te kort

Vorig jaar won de renster van Biehler Krush Pro Cycling op dit EK brons op het onderdeel scratch bij de junior-vrouwen. ,,Als eerstejaars belofte was het vooraf even afwachten wat ik kon tegen de voornamelijk een paar jaar oudere rensters. Maar het ging eigenlijk heel goed. Het plan was om alert te reageren als er werd aangevallen en vervolgens op mijn sprint te vertrouwen. Ik kan me altijd goed plaatsen op dit onderdeel en kwam uiteindelijk een halve fiets te kort op de Italiaanse. Natuurlijk denk je dan ‘wat had ik anders kunnen doen om te winnen’ maar ik denk dat ik tevreden moet zijn met wat ik bereikt heb. De komende jaren komen er kansen om nog eens de titel te pakken.”

Van der Duin komt morgen uit op de puntenkoers en dinsdag op de koppelkoers (met Mylene de Zoete). ,,Ik ben goed begonnen en ga met vertrouwen de volgende races in.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu