Zivkovic wil conditie op peil houden bij FC Groningen

Een jonge Richairo Zivkovic in 2014, toen hij nog het shirt droeg van FC Groningen. Foto: Jan Kanning

Richairo Zivkovic en zijn management hebben zich bij FC Groningen gemeld met de vraag of hij zijn conditie op peil kan houden bij zijn oude club.

Zivkovic staat momenteel onder contract bij de Chinese tweede divisieclub Changchun Yatai, maar is in Nederland omdat de competitie in China stilligt. Afgelopen half jaar werd hij door de Chinezen uitgeleend aan Sheffield United, maar in de Premier League kwam de 23-jarige Groninger maar mondjesmaat aan spelen toe.

Het toeval wil dat FC Groningen nog naarstig op zoek is naar een spits. Of Zivkovic een optie is om de vacature in te vullen en of dat financieel haalbaar is, is nog ongewis. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaat maandag in gesprek met Zivkovic en zijn zaakwaarnemer om te kijken wat beide partijen voor elkaar kunnen betekenen.

Jongste debutant en doelpuntenmaker

Zivkovic staat nog altijd te boek als de jongste debutant ooit van FC Groningen. Op 2 december 2012 mocht de toen 16-jarige centrumspits er voor het eerst aan ruiken tegen Heracles Almelo. In de eerste speelronde van het seizoen 2013-2014 zorgde Zivkovic er andermaal voor dat zijn naam voor altijd terug te lezen is in de geschiedenisboeken van FC Groningen, want toen kroonde hij zich met een goal tegen NEC tot jongste doelpuntenmaker ooit van de Groningers. Hij loste Arjen Robben af.

Het jaar erop verkaste de spits naar Ajax, waar de ontwikkeling voorlopig stokte. Zivkovic werd verhuurd aan FC Utrecht en Willem II en kwam uiteindelijk via Oostende in de tweede divisie van China terecht, waar de doelpuntenmachine met vijftien treffers in 26 wedstrijden weer op gang kwam. Het contract van Zivkovic bij Changchun Yatai loopt nog anderhalf jaar door.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu