Ziyech beste Ajacied, Dest grootste talent

Ziyech beste Ajacied, Dest grootste talent ANP

Hakim Ziyech is voor de derde jaar op rij verkozen tot beste speler van Ajax van het seizoen. De supporters van de recordkampioen vinden Sergiño Dest het grootste talent van het afgebroken voetbaljaar.

Ziyech won de prijs als eerste speler drie keer op rij. "Maar dit is nooit saai", zegt de speler die volgend seizoen voor Chelsea voetbalt. Ziyech blonk het afgelopen seizoen uit in uitduels met Valencia en Chelsea. Hij bewaart misschien wel de mooiste herinneringen aan het uitduel met Lille. "Toen dat jongetje het veld opkwam om mijn shirt te vragen", zegt hij op de website van Ajax. "Dat was de bevestiging voor mij dat het de goede kant op ging."

Dest brak dit jaar door bij Ajax en heeft zich in de kijker van Bayern München gespeeld. "Je hebt je potentie laten zien. Dit is dik en dik verdiend", zei trainer Erik ten Hag toen hij zijn rechtsback met een trofee verraste. "Je kwam als een komeet en hebt veel duels gespeeld, ook in de Campions League."

"Ik was gewoon aan het trainen en hoorde dat ik een interview kreeg. Ik wist alleen niet dat het hierom ging", reageerde Dest. "Dit geeft mij de drive om me verder te ontwikkelen."

Nieuws

Meest gelezen

menu