Zo worstelen sportclubs in Drenthe en Groningen zich door door de coronatijd #9: Bij FC Klazienaveen wil men eindelijk weer eens kunnen lachen om iemand die een bal hoog overschiet

In onze rubriek Het Grote Verlangen tekenen we op hoe Drentse en Groningse sportclubs zich door de coronatijd worstelen. Hoe trainen ze, als er überhaupt getraind mag worden, hoe houden ze onderling nog contact en hoe groot is het verlangen om hun geliefde sport weer te kunnen beoefenen? Vandaag aflevering 9: voetbalclub FC Klazienaveen.

Bij FC Klazienaveen is men blij dat er weer volop getraind kan worden, ook al geldt dat nog niet voor voetballers van 27 jaar en ouder.

Bij FC Klazienaveen is men blij dat er weer volop getraind kan worden, ook al geldt dat nog niet voor voetballers van 27 jaar en ouder. Foto: Boudewijn Benting

Het eerste elftal van FC Klazienaveen degradeerde in 2019 naar de derde klasse. Patrick Beek werd na dat rampseizoen aangesteld als trainer en stelde zich ten doel zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede klasse. Al twee seizoenen lang kan de oefenmeester uit Zuidlaren die doelstelling niet waarmaken. Dat is niet zijn schuld, wel die van het coronavirus.