Voorbeschouwing FC Volendam - FC Emmen: is trainer Dick Lukkien op tijd fit? En voor Jari Vlak is het bekerduel een weerzien met oude bekenden

FC Emmen neemt het vanavond in de KNVB Beker op tegen FC Volendam, een mooi affiche tussen twee krachtpatsers uit de top van de eerste divisie. Voor ‘Emmenaar’ Jari Vlak wordt het een weerzien met de club die hij maar al te goed kent.

Dick Lukkien.

Dick Lukkien. Foto: archief Marcel van Hoorn

Het is de avond van 25 september. In de studio van ESPN, tegenover de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, wordt de loting verricht voor de eerste ronde in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Als de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen uit de koker tevoorschijn komt, verschijnt zo’n 30 kilometer noordelijker een brede grijns op het gezicht van Jari Vlak. Ergens in Volendam, zijn geboortedorp, bekijkt de 23-jarige middenvelder van FC Emmen samen met vrienden en oud-teamgenoten uit zijn tijd bij FC Volendam de loting. Geen van hen, inclusief Vlak, heeft waarschijnlijk deze uitkomst voorspeld. Desondanks doet het Vlak deugd terug te keren naar de club waar hij in 2010 de jeugdopleiding instroomde.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu