Zure nederlaag basketbalsters Martini Sparks: ploeg uit Haren verspeelt in de laatste 30 seconden een voorsprong

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De basketbalsters van LGITS.nl Martini Sparks verloren met het kleinst mogelijk verschil van concurrent Basketbal Academie Limburg: 67-68.

Een zuur verlies, want Martini Sparks had met nog een halve minuut te spelen een voorsprong: 67-65. Een technische fout voor Kim Jaasma (topscorer met 18 punten), leidde het verlies in.

,,Ik zeg het niet gauw, maar de arbiters speelden een bepalende rol’’, vond Martini Sparks-coach Caspar Wit. Het laatste duel in de Elite B tegen Lekdetec.nl beslist of Martini Sparks kan deelnemen aan de play offs.

De Groene Uilen

De mannen van De Groene Uilen wonnen bij Attacus in Veghel met duidelijke cijfers: 96-82. ,,Een zege op basis van vechtlust’’, vond coach Hans Nieboer. Zonder slag of stoot kwam de overwinning niet tot stand. Attacus nam een voorsprong van 11 punten (45-34), maar de Groningers draaiden na rust de strijd volledig om.

Topscorer was Matthijs Benninga met 25 punten.

Scylla

De mannen van Scylla gingen thuis fors onderuit tegen kampioenskandidaat Lokomotief: 64-94. ,,Hier had ik van tevoren al een streep door gezet’’, gaf coach Vincent Otten toe. ,,Lokomotief is een geoliede machine. Met een goed gevoel kijk ik terug op ons spel in het tweede en derde kwart.’’

Na 8-24 na het eerste kwart, 29-46 bij rust en 51-69 na het derde kwart was het voor Scylla op in het laatste kwart. Topscorer was Rico Bakker met 24 punten.