Zware blessures betekenen einde seizoen Knegt

Zware blessures betekenen einde seizoen Knegt ANP

Shorttracker Sjinkie Knegt komt dit seizoen niet meer in actie. De Sportman van het Jaar heeft drie gebroken ribben en een scheurtje in zijn lever overgehouden aan een zware valpartij vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht. Dat bleek uit onderzoek in het ziekenhuis.

De 26-jarige Fries moet ter observatie een paar dagen in het ziekenhuis blijven en komt daarom niet meer in actie in Dordrecht. Knegt mist ook de WK van volgende maand in Seoul, waar hij zijn titel wilde verdedigen.

Het boegbeeld van de Nederlandse shorttrackploeg ging vrijdag hard onderuit tijdens de eerste ronde van de aflossing. Bij een inhaalactie werd Knegt aangetikt door een Britse shorttracker, die de Fries vervolgens met zijn knie hard raakte op de borst en kin toen beiden de boarding in gleden. ,,Het was een Mike Tyson-achtige klap'', zei bondscoach Jeroen Otter.

Knegt werd tien minuten behandeld op het ijs. De 'Schicht van Bantega' droeg een zuurstofmasker toen hij per brancard werd afgevoerd. In het ziekenhuis constateerden de artsen drie gebroken ribben, een kleine scheur in de lever en inwendige kneuzingen. Knegt mag daarmee de komende weken niet de baan op, wat direct het einde van zijn seizoen betekent. De Fries beleefde toch al een tegenvallend jaar, want het EK liep door materiaalproblemen en een valpartij ook uit op een deceptie.

De shorttracker had zijn seizoen zaterdag nog enige kleur willen geven door het wereldbekerklassement van de 1500 meter op zijn naam te schrijven. Een ongelukkige val verpest ook die kans op eremetaal. De Zuid-Koreaan Kwak Yoon-gy, tweede in het klassement achter Knegt, heeft de eindzege nu voor het grijpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu