Zwarte avond in Euroborg, wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse stilgelegd (en inmiddels hervat) na tribune-incident

Vitesse keeper Markus Schubert krijgt iets vanuit het publiek on zijn hoofd en gaat onderuit. Foto: ANP/Cor Laser

De wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse is woensdagavond direct na de pauze stilgelegd, omdat supporters van de Noord-tribune de Arnhemse doelman Markus Schubert bekogelden met bierglazen en andere voorwerpen. Na een half uur werd de wedstrijd hervat bij een 0-1 tussenstand.

De keeper van Vitesse ging, nadat hij was geraakt, naar de grond en had verzorging nodig. Trainer Danny Buijs probeerde de achterban tot kalmte te manen, maar dat lukte slechts mondjesmaat.

 

Scheidsrechter Allard Lindhout besloot beide teams naar binnen te dirigeren. Toen beide elftallen het veld hadden verlaten, sprongen verschillende supporters in blote bast over de boarding. Ze renden over het veld, achtervolgd door stewards, die ze uiteindelijk in wisten te rekenen.

Desastreus verlopen slotfase

De stand was op het moment van het staken van de wedstrijd 1-0 in het voordeel van Vitesse, na een voor FC Groningen desastreus verlopen slotfase van de eerste helft. Nadat eerst Mike te Wierik al een rode kaart had gekregen omdat hij op de enkel van Lois Openda stond, moest ook middenvelder Daniël van Kaam met rood richting de kleedkamer van Lindhout na een bewuste handsbal, waarmee hij de Arnhemmers een scoringskans ontnam. Vitesse kwam in de blessuretijd ook nog voorsprong, nadat Yann Gboho profiteerde van geknoei in de Groninger defensie.

Voor FC Groningen waren de druiven op dat moment al zuur, want de thuisclub kreeg in de eerste helft de beste en de meeste kansen om op voorsprong te komen. Het tribune-incident dat leidde tot het stilleggen van de wedstrijd maakte de avond nog een stuk treuriger.

Nieuws

Meest gelezen

menu