Zweden completeert voetbaltoernooi Spelen

Zweden completeert voetbaltoernooi Spelen ANP

De Zweedse voetbalsters hebben woensdag het deelnemersveld aan het olympische voetbaltoernooi compleet gemaakt. Zweden had aan een gelijkspel tegen Oranje (1-1) genoeg om zich te plaatsen voor de Spelen. Twaalf landen strijden in augustus om de olympische titel.

De Braziliaanse voetbalsters zijn als gastvrouwen automatisch geplaatst. Frankrijk en Duitsland veroverden vorig jaar op het WK de twee beschikbare tickets voor Europese landen. Zuid-Afrika en Zimbabwe zijn namens Afrika van de partij, Nieuw-Zeeland vertegenwoordigt Oceanië, Colombia is de tweede deelnemer uit Zuid-Amerika, Australië en China mogen namens Azië naar Rio. Canada en wereldkampioen Verenigde Staten pakten op het kwalificatietoernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika de twee beschikbare startbewijzen.

De opvallendste afwezige in Rio de Janeiro is Japan. De verliezend WK-finalist stond vier jaar geleden in Londen nog in de finale, waarin de wereldkampioen van 2011 verloor van de Verenigde Staten (1-2). Japan faalde afgelopen week echter hopeloos op het Aziatische kwalificatietoernooi.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu