Zwemcoach Gaastra kan in België wel het zwembad in

Zwemcoach Gaastra kan in België wel het zwembad in ANP

Terwijl de Nederlandse zwemmers snakken naar water, heeft coach Ronald Gaastra in België wel weer een zwembad tot zijn beschikking. De Nederlandse hoofdcoach van de Belgische zwemploeg kan sinds maandag weer terecht in het Wezenbergbad in Antwerpen. "Back in business", schreef Gaastra bij een foto op Twitter.

"Dit hadden onze toppers echt nodig", zegt de 60-jarige Brabander op de Belgische radio. "Zwemconditie gaat sneller achteruit als je niet zwemt, omdat je die spieren dan minder gebruikt. Voor de zwemmers is het dus heel belangrijk dat ze weer in het water kunnen gaan."

Alleen het topsportbad in Antwerpen is opengegaan, de recreanten kunnen nog niet in het zwembad terecht. "We trainen in groepen, waardoor er maar één zwemmer per baan is. Zo is er altijd minimaal 2,5 meter afstand tussen de zwemmers en ook in de kleedkamers wordt de social distancing makkelijk gerespecteerd", aldus Gaastra.

In Nederland moesten vorige maand alle topsportlocaties worden gesloten, als maatregel om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zwembond KNZB hoopt dat de nationale trainingscentra in Amsterdam en Eindhoven volgende week weer open kunnen. Dinsdagavond wordt daar meer over duidelijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu