Zwemkoningin Inge de Bruijn verricht kick-off van Olympische Spelen in Forum in Groningen (en je kunt erbij zijn)

Inge de Bruijn liet in Groningen haar licht schijnen over Tokio. Foto: Patrick Harderwijk

Voormalig zwemkoningin Inge de Bruijn maakt woensdagavond haar opwachting in het Forum in Groningen, waar ze onder leiding van anchorman Evert ten Napel en een paar andere topsporters vooruitblikt op de Olympische Spelen.

Nog altijd is ze de meest succesvolle olympische sporter allertijden waar het de zomerspelen betreft. Inge de Bruijn. Het was het jaar 2000, met de Olympische Spelen van Sydney, waarin er helemaal geen maat meer op haar stond. De blondine uit Barendrecht veroverde Down Under drie keer goud en een keer zilver en ze zwom dat jaar liefst twaalf wereldrecords bij elkaar.

Kansen Kromowidjojo

In het Forum in Groningen laat ze onder andere haar licht schijnen op de kansen van Ranomi Kromowidjojo. Naast De Bruijn nemen windsurfkampioen Stephan van den Berg en meervoudig Nederlands kampioen Thijmen Kupers plaats op de bank bij presentator Evert ten Napel. Met zijn vieren blikken ze vooruit op wat ons de komende weken wordt voorgeschoteld vanuit Tokio, waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Uiteraard komen andere noordelijke toppers als Epke Zonderland en Henk Grol ook aan bod.

De bijeenkomst in het Forum begint om 20.30 uur en eindigt om 21.45 uur. Plaats van handeling is de Rabo Studio en de entree bedraagt 10 euro. Er zijn nog 25 kaarten beschikbaar. Meer informatie en tickets via Forum.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu