Alcides verliest twee punten, Emmen wint er één

Foto: ANP

Alcides verloor twee punten en hield slechts één over na een doelpunt in de blessuretijd van opponent Emmen: 1-1. De Meppelers leken door een benutte strafschop van spits Sil Kuurman op de winst af te stevenen. Een van de laatste Emmer aanvallen en een fraai schot van Jonathan van Dorssen betekende echter de gelijkmaker.

Bij Alcides stonden de gezichten op onweer; het gelijke spel voelde als een nederlaag. Bij Emmen was er opluchting en omarmde men het ‘late’ winstpuntje. Daar waar de bijna matchwinner Kuurman van Alcides vloekte, lachte de beste man aan Emmer zijde, Alex Blekkink, breeduit. ,,Ja, dit voelt toch wel als een punt winnen’’, meldde de verdediger in de miezerende regen op veld één van sportpark Ezinge in Meppel.

Trainer Kevin Waalderbos koesterde het ene puntje, maar had stiekem op meer gehoopt. ,,Gezien de kansenverhouding vind ik de uitslag wel terecht. In de laatste twintig minuten voetbalden wij meer dwingend en kregen we terecht een treffer.’’

Collega Wilko Niemer baalde uiteraard, maar kon ook niet veel afdingen op de einduitslag. ,,Je weet dat als het lang 1-0 staat, er altijd nog een gelijkmaker kan vallen. We hadden na rust de strijd na de 1-0 moeten beslissen.’’

Alcideaan Leon Kooiker werd in het strafschopgebied ruim een minuut na rust aangetikt. Kuurman schoot de strafschop strak in de linkerbenedenhoek: 1-0. Tot dat moment was het spel van beide partijen erg matig te noemen. Beide teams leden veel balverlies en passes kwamen meer niet dan wel aan. In de slotfase drongen de gasten veelvuldig aan, maar de thuisclub leek de wedstrijd over de streep te trekken. Tot de extra tijd. Olivier Cremers trok vanaf links de bal strak voor. Keeper Marnix Jager kon niet bij de bal, Van Dorssen nam de bal goed aan en schoot keurig binnen: 1-1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Amateurvoetbal
menu