Corenos verpulvert Siddeburen | amateurvoetbal Groningen

Het amateurvoetval in Noord-Nederland is weer losgebarsten. Bewerking: DVHN

Corenos lijkt onbedreigd op de titel af te gaan in de 5e klasse E. De ambitieuze club uit Roodeschool liet geen spaan heel van het arme Siddeburen: 2-11
Lees meer over
Amateurvoetbal
Het Hogeland

In het weekend dat de oorlog in Oekraïne het gesprek langs de voetballijnen meer domineerde dan de opluchting over de losgelaten Corona – maatregelen kwamen de meeste amateurvoetballers weer in de wei. In Siddeburen waren de condities voor een heerlijke ouderwetse voetbalmiddag aanwezig. Het veld was in orde, het scorebord werkte, de zon scheen uitbundig en in de bestuurskamer heette gastvrouw Gerda bezoekers hartelijk welkom. De tafel was gevuld met twee soorten cake, chocolade paaseitjes, dropjes en mandarijnen.

Goede mentaliteit, maar

Wat deze middag ontbrak was enige vorm van spanning en een ongewisse afloop maakt voetbal boeiend. Corenos was heer en meester. Voor een vijfdeklasser speelt het team van trainer Marco Pesiwarissa heel behoorlijk voetbal. In de winterstop trainde het team zelfs verschillende keren om vijf uur ‘s ochtends, waarna de leiders een lunch presenteerden. Ook gingen de mannen van de meest Noordelijke club van het Nederlandse vasteland op trainingskamp naar Torremolinos, in de Spaanse zon. De ploeg uit Roodeschool, met de 16 -jarige Marc Spriensma in een centrale rol, droeg deze middag de uitshirts, waardoor ‘het mooiste voetbalshirt van het Noorden’, verkozen door lezers van onder meer deze krant, in de kast bleef.

Na een aardig begin van Siddeburen sneed de speersnelle Jordan Muller na 6 minuten door de defensie van de thuisclub: 0-1. Die treffer was de opmaat voor een ongekend grote uitslag. Een knullige eigen goal van Dennis Jansema bracht de 0-2 op het bord. Toen Jansema even later opnieuw een negatieve rol vervulde bij een goal van Corenos riepe een teamgenoot naar de bank: ,,Dan kun je wel een hele goede mentaliteit hebben, maar….’’ Coach Siem Bijman greep genadeloos in. Jansema mocht al voor de pauze douchen.

Twee goals van gelegenheidsspits Elwin Wezeman (die normaliter in het centrum va de verdediging speelt) en eentje van Anne Jan ten Harkel brachten de ruststand op 0-5. De schaal met cake in de bestuurskamer was aangevuld, maar ook na de doelwisseling was Corenos superieur. Wezeman schoot nog twee raak, invaller Lars Baar maakte in een half uurtje speeltijd drie goals en Kevin Pathuis com-pleteerde het dubbele dozijn.

Laat ik aan de leider over

Uiteraard was Marco Pesiwarissa een tevreden man: ,,Ja, het was een goede wedstrijd. We moeten kampioen worden. We oefenen veel tegen clubs die hoger spelen, zoals Middelstum en DVC Appingedam en daar winnen we van. Uitblinkers? Jordan Muller was met vier assists heel belangrijk en Elwin Wezeman natuurlijk, die scoort als verdediger vier keer.’’ Opvallend is dat Pesiwarissa niet langs de lijn coacht: ,,Dat laat ik aan leider Bart Moes over, ik kijk liever rustig en wil de creativiteit zijn gang laten gaan. Ik doe wel de wedstrijd besprekingen hoor.’’

Siem Bijman, de coach van Siddeburen, keek berustend naar zijn ploeg: ,,In het gebrek aan training zie de voornaamste reden voor deze grote nederlaag. Veel jongens wonen in Groningen en dat belet hier en daar weleens een oefensessie. Ook omdat het voetbal zo lang stil lag. We hebben geen kunstgras, zoals Corenos. Bij 0-2 was het geloof bij ons al weg.’’ Bijman moest het uitzitten, tot 2-12 en mocht toen ook een kopje koffie en een plak cake halen. Of een biertje.

Nieuws

menu