Doek valt voor vierdedivisionist Alcides na ruime nederlaag tegen Purmersteijn

Foto:

Foto: ANP

Alcides is officieel gedegradeerd na de 5-1 nederlaag tegen topploeg Purmersteijn. Wilko Niemer toonde zich na aflloop van het duel een realistische trainer in zijn analyse van het voetbalseizoen.
Lees meer over
Amateurvoetbal

Alcides had voorafgaand aan het uitduel tegen Purmersteijn nog een klein kansje om directe degradatie te ontlopen. Het moest daarvoor zelf wel winnen van Purmersteijn en concurrent RKVV Velsen, dat met twee wedstrijden te gaan op vier punten van de Meppelers stond, moest punten laten liggen. Beide ploegen namen het op tegen twee ploegen die in een heel andere strijd zijn verwikkeld, want de Noord-Hollanders speelden tegen koploper Hoogeveen. En Purmersteijn is de naaste belager van de Drenten.

Goede goal

Een op papier zware wedstrijd dus voor Alcides en dat bleek ook wel, want na een halve minuut stonden de Meppelers al met 1-0 achter. De thuisploeg liep na rust uit naar een 3-0 voorsprong. In de slotfase deed clubtopscorer Milan Ronkes nog wat terug, maar Purmersteijn maakte er ook nog twee. „Van die goal van Milan kon ik nog wel genieten, echt een goede goal”, zei trainer Wilko Niemer na afloop. „We lieten nog wel een paar goede dingen zien, maar ik moet ook eerlijk zijn: deze ploeg en een aantal andere, zoals Hoogeveen, steken erbovenuit in deze klasse. Wij komen gewoon kwaliteit tekort. Ik ga dus ook echt niet zeggen dat we in de middenmoot hadden kunnen eindigen, maar een nacompetitieplek had wel gekund. We hebben het in een paar wedstrijden tegen directe concurrenten als VKW, Heino en Velsen laten liggen. Het begin van het seizoen was nog goed, maar toen we met blessures te maken kregen, konden we dat niet oplossen. Alcides heeft geen tweede elftal, en JO-19-1 en het zaterdagteam hebben natuurlijk ook hun eigen belangen. De selectie was te smal.”

Alcides kan volgende week tegen Alphense Boys het seizoen nog met een overwinning in eigen huis proberen af te sluiten.