FC Meppel bedwingt De Weide in knotsgek duel

Foto: ANP

De liefhebbers van spanning en sensatie kwamen ruimschoots aan hun trekken in deze streekderby in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal. FC Meppel won tenslotte met 4-3 van thuisclub De Weide.
Lees meer over
Amateurvoetbal

Na een half uur leek het duel in het voordeel van FC Meppel beslist te zijn. De Weide moest door doelpunten van Jos Fidom en Hugo Bisschop een 2-0 voorsprong aan de gasten toestaan. Op slag van rust wijzigde het spelbeeld zich. Rechter vleugelverdediger Salim Ayouled Hadj Said van FC Meppel werd wegens hands binnen de beruchte lijnen uit het veld gestuurd, waarna Joost Bosma de penalty verzilverde:1-2.

Na rust werd het desondanks met een numerieke minderheid1-3 vor FC Meppel door Jeroen Westerbeek, maar een kwartier voor tijd keerde de spanning terug door de aansluitingstreffer van Milan Ronkes: 2-3. Twee minuten voor tijd vergrootte Justin Torn de voorsprong voor FC Meppel (2-4), maar pal daarop keerde de spanning nog een keer terug door een treffer van Nick Muysson: 3-4. Daar bleef het tenslotte bij.

Nieuws

Meest gelezen

menu