Stuntploeg Twedo kan niet voor nieuwe bekersensatie zorgen: eersteklasser Blauw Wit '34 is veel te sterk (2-8). 'Maar ik ben een tevreden trainer'

Daniel Mulder (rechts) van Twedo, in het blauw en wit, komt net te laat.

Daniel Mulder (rechts) van Twedo, in het blauw en wit, komt net te laat. Foto: Jan Anninga

Twedo slaagde er niet in voor een nieuwe bekerstunt te zorgen. De derdeklasser uit Veenoord moest het in eigen huis duidelijk afleggen tegen eersteklasser Blauw Wit ’34: 2-8.
Lees meer over
Amateurvoetbal
Emmen

De Drenten beleefden in hun 50ste levensjaar – Twedo bestaat in april een halve eeuw – een geweldig bekerseizoen. Al twee tweedeklassers werden door de ploeg van trainer Jannes de Lange uitgeschakeld. In oktober moest Valthermond er na strafschoppen aan geloven, in november werd Drenthina met 1-0 verslagen. Dankzij een ruime 4-1 zege op de Friese derdeklasser Read Swart schaarde Twedo zich als derdeklasser bij de laatste zestien.

Magistrale gelijkmaker voedt hoop op nieuw mirakel

Maar de achtste finales zijn ook het eindstation voor De Lange en zijn mannen. In de rust, na een goede eerste helft, mocht Twedo nog hopen op een nieuw mirakel. Nadat de Leeuwarders al vroeg op voorsprong waren gekomen schoot Twedo-spits Dimitri Lazaridis zijn ploeg op magistrale wijze weer langszij. ,,Vanaf de punt van de zestienmeter schoot-ie de bal in de winkelhaak’’, was De Lange na afloop nog steeds onder de indruk van die 1-1.

Bovendien stond het aluminium meer Drents succes in de weg. Bram Vuuregge, Lazaridis en Iwan Immink raakten paal en lat.

De Friezen kwamen vervolgens op 1-2, maar ook daarna toonde Twedo veerkracht. Vuuregge schoot met een droge, lage knal na een goede actie op de rand van het strafschopgebied de 2-2 op de borden, tot enthousiasme van de circa 450 toeschouwers in Veenoord. Maar dat werd niet de ruststand: Blauw Wit’34 zette nog even aan en stond bij de thee op een 3-2 voorsprong.

‘Ze scoorden uit corners van ons’

Na de rust was er geen houden meer aan voor Twedo, zeker niet nadat Blauw Wit al snel in de tweede helft 2-4 maakte. ,,,Vooral in de omschakeling waren ze razendsnel’’, keek De lange vol bewondering toe. ,,Daar kunnen we nog wel iets van leren. Vooral bij corners van ons werden ze gevaarlijk, en dat mag natuurlijk eigenlijk niet gebeuren. Ze scoorden tweemaal na een hoekschop van ons.’’

In de slotfase scoorden de Friezen nog een paar maal op rij, waardoor de eindstand een voor Twedo vervelend hoge werd. Maar De Lange treurde niet lang. ,,Hier staat een tevreden trainer, ondanks dit verlies. Wat wij hebben laten zien als derdeklasser in het bekertoernooi, daar doe je het voor. Nu in de competitie aan de bak, want we willen mee blijven doen om de titel.’’ Zondag komt Sleen op bezoek, de nummer 5 van 3D. Twedo staat vierde.