Kampioenschap SC Scheemda in jubileumjaar

Beeld: Shutterstock

Beeld: Shutterstock

SC Scheemda kroonde zich tot kampioen door met 3-0 van Meedhuizen te winnen. Gemakkelijk ging dat niet en eigenlijk waren de gasten de betere ploeg, maar daar maalde na afloop niemand over bij de club die volgende maand het 25-jarig bestaan groots viert.
Lees meer over
Amateurvoetbal
Oldambt

Na jaren van kommer en kwel en wederopbouw, is het SC Scheemda eindelijk gelukt zich uit de vijfde klasse te voetballen. Tien jaar geleden kwam de fusieclub nog uit in de tweede klasse, om daarna weg te zakken naar het laagste niveau.

De laatste jaren is de vereniging telkens dicht bij promotie, maar corona en vorig seizoen NWVV, zaten de ploeg van trainer Gerrie Drenth dwars. Drenth was voor het duel vol vertrouwen in een goede afloop. ,,Vorige week tegen Damacota hebben we echt een hele goede tweede helft gespeeld. We gaan er vanaf het begin vol voor.’’

Dat laatste viel behoorlijk tegen. Meedhuizen, al tien duels op rij ongeslagen, hield het achterin gesloten. Het ontbrak de thuisploeg veelal aan vernuft om daar een opening in te vinden. Bovendien stonden de aanvallers Danny Blaauw en Marvin Ab steeds tegen een grote overmacht, omdat de rest van de thuisploeg niet durfde aan te sluiten.

Op de kruising

Tot heel veel kansen kwam de thuisploeg dan ook niet. De grootste op het eind van de openingshelft was voor aanvoerder Blaauw. De spits die er tien jaar geleden ook al bij was in de tweede klasse, schoot in de draai op de kruising.

SC Scheemda mocht op dat moment van geluk spreken dat het nog 0-0 stond. Meedhuizen-spits Kutjim Shabani had even daarvoor de kans gehad om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Maar eerst redde keeper Edwin Kuipers, waarna Bob Kellendonk de nastoot van de lijn haalde.

Ook na de pauze slaagden de Scheemders er maar niet in Meedhuizen hun wil op te leggen. Sterker nog, Meedhuizen nam steeds meer initiatief en creëerde zich een veldoverwicht met de nodige kansen. Edy Silva schoot net naast, terwijl de vrije trap van Kevin Reiffers via de paal het veld weer insprong.

‘Eigenlijk was het wachten op een doelpunt van Meedhuizen’

,,Eigenlijk was het in die fase wachten op een doelpunt van Meedhuizen’’, zei Drenth eerlijk na de eerste huldigingen. ,,Maar zij scoorden niet en wij opeens wel.’’ Met nog ruim tien minuten te spelen zorgde Ab voor een geweldige ontlading bij de thuisploeg.

Een lange bal viel pardoes voor zijn voeten. De spits aarzelde niet en haalde onmiddellijk hard en succesvol uit. Meedhuizen, dat bij winst de derde periodetitel had gewonnen, stortte ineen. AB verdubbelde de score en in de slotminuut maakte Blaauw het feest compleet.

SC Scheemda-middenvelder Marco van de Linde vond dat zijn ploeg zich goed hersteld had. ,,De eerste helft was moeilijk, maar na rust hebben we het uiteindelijk weer opgepakt.” Drenth was vooral gelukkig dat zijn ploeg nu wel de titel had gewonnen. ,,Het verschil met vorig seizoen was, dat deze keer iedereen echt fit was.’’ Waarna de succestrainer opnieuw omhelst werd, deze keer door Erik Delger, die als trainer van het tweede team eerder op de middag eveneens de titel had veroverd en het feest definitief losbarstte.

SC Scheemda-Meedhuizen 3-0

Scoreverloop : 75. Ab 1-0, 77. Ab 2-0, 90. Blaauw 3-0.

Gele kaart : Marvin Ab, Ramon Ab (SC Scheemda).

Scheidsrechter : Dobma.

Toeschouwers : 400.

SC Scheemda : Kuipers; Ramon Ab, Stoppels, Kellendonk en Keijer (65. De Zwart); Smit, Steeman, Eefting (60. De Haan; 61. Hensens) en Van de Linde; Blaauw en Marvin Ab.

Meedhuizen : Bos; De Haan, Jansema, Vijsma en Meijer; Silva, Reiffers en Jairzinho Leirissa; Rafael Leiraissa, Shabani en De Groot.