SC Erica doet uitstekende zaken

Beeld: DVHN

Beeld: DVHN

SC Erica zette haar indrukwekkende opmars in de derde klasse D van het zondagvoetbal voort door de regionale topper tegen titelkandidaat SVV ’04 met 2-1 in winst om te zetten.
Lees meer over
Amateurvoetbal

De ploeg van trainer Johan Oldekamp legde de basis voor de winst in de eerste helft. Met twee voltreffers was Dennis Fecken verantwoordelijk voor de terechte 2-0 voorsprong bij rust voor SC Erica.

Na de hervatting dreigde het door een rode kaart (twee keer geel) voor verdediger Roy Lit van SC Erica toch weer spannend te worden. SVV ’04, tot aan de winterstop de belangrijkste gegadigde voor de titel, was echter niet of nauwelijks bij machte om de defensie van SC Erica ernstig te verontrusten.

Pas ver in blessuretijd kopte aanvoerder Rick Piek de aansluitingstreffer voor SVV ’04 binnen: 2-1. Het gevolg is dat SC Erica koploper vv Sweel weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld tot op twee punten genaderd is. SVV ’04 daarentegen heeft nog maar een punt voorsprong op SC Erica.

De competitie in 3D is ongemeen spannend. Behalve koploper vv Sweel, SC Erica en SVV ’04 is Twedo ook nog volop in de race in de strijd om de titel.