SVBO wint streekderby van Germanicus en ontstijgt kelder van de eerste klasse

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

In een zonovergoten Emmen streden thuisploeg SVBO en Germanicus uit Coevorden in een ware streekderby om de kelder van de eerste klasse te mogen ontstijgen. SVBO hield vanaf het begin de touwtjes stevig in handen en zegevierde met 3-0. Winnende trainer Arthur van der Veen sprak over een wedstrijd die ze volledig onder controle hadden.
Lees meer over
Amateurvoetbal

,,We speelden een zeer goede eerste helft, maar beloonden onszelf niet goed’’ aldus Van der Veen. En dat de eerste helft een prooi was voor de Emmenaren was overduidelijk. In grote lijnen maakte de thuisploeg het spel en dwong het Germanicus om achter de bal aan te lopen. Tot grote mogelijkheden leidde dit niet, totdat de 17e minuut aanbrak.

Dylan Wessels werd vrijgespeeld maar stuitte op de uitstekend uitgekomen keeper Jehovahnis Mendes. Slechts twee minuten later was het wel raak. Jelmer Scholtens kon de 1-0 in vrije positie binnenschieten nadat Ronald Gerdes middels een schitterende solo over de linkerflank hem had weten te bedienen. Germanicus zette daar, op twee terechte gele kaarten na, weinig tegenover.

Nadat tot tweemaal toe SVBO’ers Ronald Gerdes en Emiel Seigers met zijn tweeën voor de keeper opdoken maar faalden in de afronding, leek de wedstrijd even te ontsporen. Stefan Kuper kreeg geel na het voorkomen van een counter van Germanicus. Vlak hierna ontving Dylan Wessels geel na een stevige charge waarna grotere broer Davy verhaal kwam halen bij de scheids. Dit kwam hem ook op geel te staan. ,,De broertjes kunnen soms niet met elkaar, maar zijn soms ook twee handen op één buik. Zo ook vandaag.’’ constateerde Van der Veen lachend. Leidsman Endeman floot vlak hierna voor rust in de hoop de gemoederen te bedaren.

De rustpauze wist inderdaad de opborrelende ruzies te sussen. De kleine opstootjes maakten plaats voor een tweetal gevaarlijke aanvallen van de thuisploeg die beide tot doelpunt werden gepromoveerd. In de 48e minuut schoof Emiel Seigers de bal droog onder de uitkomende Mendes door. Een kleine drie minuten later wist Ronald Gerdes een lange bal keurig onder controle te brengen. Deze aanname stelde hem in staat om de 3-0 simpel in het doel te prikken. De kleine dribbelaar was de grote man aan de kant van SVBO. Meermaals passeerde hij spelers alsof het pionnen waren.

Dat zijn bijdrage op het scorebord beperkt bleef tot één doelpunt was aan Germanicus keeper Mendes te danken die een paar knappe reddingen verrichte. ,,Ronald Gerdes stond al een tijdje droog. Gelukkig hield hij vandaag wat simpeler in de afronding en daar plukken wij de vruchten’’ blikte Van der Veen tevreden terug. De score bleef uiteindelijk beperkt tot 3-0. Jan Wielink, trainer van Germanicus, was vanzelfsprekend teleurgesteld. ,,We zaten totaal niet in de wedstrijd. Er leek veel spanning op te zitten. Het wordt nu wel heel spannend voor ons onderin’’ stelde de verliezend trainer. Germanicus zal zich volgende week thuis willen revancheren tegen middenmoter Jubbega. SVBO neemt het in Winschoten op tegen het hoog geklasseerde WVV.

SVBO - Germanicus: 3-0

Scoreverloop : 19. Scholtens (1-0), 48. Seigers (2-0), 51. Gerdes (3-0)

Gele kaart : 29. Pol, 31. Van der Weide (Germanicus), 41. Kuper, 42. Dylan Wessels, 42. Davy Wessels, 81. Berends (SVBO)

Scheidsrechter : S. Endeman

Toeschouwers : 200

Opstelling SVBO (links naar rechts); Ebeltjes; Berends, Wolbers, Kuper (74. Jakobs), Scholtens; Boekholt, Hidding, Davy Wessels, Dylan Wessels; Gerdes, Seigers

Opstelling Germanicus (links naar rechts); Mendes; Pol, Daan van Dijk, Moddejongen, Boer; Roelof van Dijk, Kain Hoogeveen, Nance Hoogeveen; van der Weide, Meijerink (74. Jongbloed), Rotmensen