The Knickerbockers pakt op valreep punt tegen SSS, keeper Nikki Mijdendorp blinkt uit

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

The Knickerbockers voorkwam in de ultieme slotfase verlies tegen SSS uit Klaaswaal. Ver in de extra tijd zorgde Hannah van der Weide op knappe wijze voor de 1-1. TKB staat nu tiende en moet nog minimaal één plek stijgen.
Lees meer over
Amateurvoetbal

Vooraf hadden TKB en SSS evenveel verliespunten. De ploeg uit de Hoeksche Waard had echter drie punten meer, maar ook een duel meer gespeeld. Het onderlinge verschil bleef daarom uiteraard zoals het was. Dat zinde trainer Jorrit Smink niet: ,,Wij moesten eigenlijk winnen. Maar als je in de 94 e minuut nog gelijk maakt moet je tevreden zijn. Wij hadden de meeste kansen, zij meer balbezit.’’

TKB begon nogal gehandicapt aan de wedstrijd. Scherpschutter Frederique Versteeg ontbrak, evenals Tjitske Heeres en Stella Leupen, die ziek was geweest en wel op de bank zat. Door het gemis van dit trio was de aanval van TKB behoorlijk ontmanteld. Rianne Kooi uit het tweede elftal speelde mee en uit het derde team kwamen de voor studentenbegrippen ervaren krachten Laura Vandeginste en Lenneke van Dijk.

Scheidsrechter spaart Mijdendorp

In de eerste helft had TKB maar één kans. Tine van Noord slaagde er niet in een fraaie solo te verzilveren. Aan de andere kant van het veld behoedde doelvrouw Nikki Mijdendorp haar ploeg voor een achterstand door knap buiten het zestienmetergebied een doorgebroken Zuid – Hollandse van scoren af te houden. Dat gebeurde ook met behulp van een arm, maar arbiter Mulder beoordeelde dat als onopzettelijk. Smink : ,,Hij floot voortreffelijk.’’

Na rust begon TKB goed. Hannah van der Weide raakte met een geweldige uithaal van 35 meter de binnenkant van de paal, maar na een uur viel de 0-1. ,,Een klutsgoal’’, aldus de trainer, die zijn contract bij zowel TKB als de mannen van Forward met een jaar gaat verlengen. TKB ging risico’s nemen, in nood eet zelfs de duivel vliegen. Laura Vandeginste brak door, werd een beetje vastgehouden, maar ook nu liet de scheidsrechter doorgaan. Nikki Mijdendorp, die uitgroeide tot vrouw van de match, redde miraculeus en met hulp van de lat. Toen de tijd bijna op was schoot Van der Weide uit een schier onmogelijke hoek de 1-1 binnen.

Portugese trainer

Jorrit Smink realiseerde zich wel dat al die gelijke spelen niet genoeg opleveren: ,,Qua vechtlust zit het wel goed. We moeten gaan winnen. Net als SC Stiens, die alles opeens met 1-0 wint. Maar die hebben dan ook een Portugese trainer’’, voegde de oefenmeester er grijnzend aan toe. Zaterdag gaat TKB naar Barendrecht.