VKW gaat in bekerduel in en tegen Jubbega met 3-1 onderuit

Beeld: DVHN

Beeld: DVHN

VKW werd met 3-1 uit het bekertoernooi geknikkerd door Jubbega. Bij rust stond het reeds 1-0 voor de Friezen.
Lees meer over
Amateurvoetbal
Midden-Drenthe

VKW was vooraf gewaarschuwd dat het beslist geen eenvoudige opgave zou worden in Jubbega. Het vorige seizoen speelden beide ploegen nog bij elkaar in de competitie in de eerste klasse F van het zondagvoetbal. VKW promoveerde dankzij een periodetitel.

Jubbega behaald weliswaar de tweede periode, maar miste uiteindelijk op een haar na promotie naar de Vierde Divisie. Bovendien was VKW in het vorige seizoen tegen het stugge Jubbega niet erg succesvol. In Jubbega behaalde het nog een 1-1 remise, maar in Westerbork gingen de Friezen er met de 1-0 winst vandoor.

Vizier vooral op Hollandia

Trainer Bernd van Bolhuis van VKW besefte vooraf aan de bekerconfrontatie dan ook terdege dat zijn ploeg niet zonder slag of stoot zich zou kunnen plaatsen voor de kwartfinale in de strijd om de noordelijke districtsbeker. ,,Natuurlijk willen we graag winnen, maar we richten het vizier vooral op komende zondag voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen Hollandia’’, aldus Van Bolhuis.

VKW startte uitstekend, maar had de pech dat de scheidsrechter om onduidelijke redenen een doelpunt afkeurde. Halverwege de eerste helft opende Thymo de Vries de score voor Jubbega: 1-0.

Halverwege de tweede helft leek de strijd beslist na een zwakke ingreep van doelman Martijn Mulder: 2-0. VKW toonde echter veerkracht. Durk de Jong zag weliswaar een strafschop gestopt worden, maar even later werd het toch weer spannend door de aansluitingstreffer van Anjo Willems: 2-1.

‘Scheidsrechter niet mee’

VKW ging weliswaar op jacht naar de gelijkmaker. In de slotminuut werd de hoop voor VKW verijdeld door de derde treffer van Jubbega: 3-1. ,,Er gebeurde van alles in de slotfase’’, sprak Van Bolhuis. ,,We hadden de scheidsrechter niet mee. We verdienden een tweede strafschop, maar de scheidsrechter legde de bal buiten het strafschopgebied.’’