VKW toont na rust veerkracht

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

VKW heeft aan de confrontatie met middenmoter Hollandia in de vierde klasse A van het zondagvoetbal een punt overgehouden: 1-1.
Lees meer over
Amateurvoetbal

De hekkensluiter behaalde de remise vooral op basis van wilskracht en vertrouwen. Voor rust nam de ploeg uit Hoorn na een klein half uur een 1-0 voorsprong. De defensie van VKW verzuimde afdoende op te ruimen, waardoor de binnenkort in Spanje voetballende Stezo Knott van buiten het strafschopgebied raak knalde: 0-1. VKW kon voor rust nauwelijks een vuist maken en mocht zich in feite gelukkig prijzen dat de schade niet hoger uitviel.

Na de hervatting gooide de ploeg van trainer Bernd van Bolhuis er een flinke portie extra energie tegenaan. Die eigenschap werd na tien minuten beloond met de gelijkmaker. Aanvoerder en diepste spits Anjo Willems werd in het strafschopgebied onderuit geschoffeld, waarna hijzelf vanaf de stip steenhard raak knalde: 1-1. Willems kreeg daarna nog een kans op de winnende treffer, maar deze keer belandde zijn inzet naast de staander.

VKW koesterde na afloop het ene puntje en hoopt in het resterende gedeelte van de competitie voldoende punten te vergaren om rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen. De ploeg uit Westerbork blijft hekkensluiter, maar heeft de concurrerende ploegen voor een degradatieplaats Alcides en Velsen RKVV nog steeds in het vizier.