Verliespartij en punt in mindering voor MOVV na ‘Parijs’

Beeld: DVHN

Beeld: DVHN

Vorige week won MOVV de resterende 88 minuten tegen PJC. Voor niets, zo bleek de dag erop. Afgelopen week kreeg de vereniging uit Midwolda bericht van de KNVB dat de wedstrijd tegen de Pekelders als verloren wordt beschouwd én het krijgt een punt in mindering.
Lees meer over
Amateurvoetbal

Eind januari stonden de Midwolders met zeven spelers aan de aftrap bij de inhaalwedstrijd tegen PJC. Want het leeuwendeel van de selectie zat op de tribune bij Paris Saint Germain.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd stortte een van de gelegenheidsspelers ter aarde zodat de wedstrijd gestaakt moest worden. Want met zes spelers mag er reglementair niet gevoetbald worden. Vorige week werden de resterende 88 minuten uitgespeeld en MOVV won uiteindelijk met 3-1.

‘We zijn in hoger beroep gegaan’

Maandag na de wedstrijd deed de overwinning niet meer ter zake. De club uit Midwolda kreeg het bericht van de voetbalbond dat de wedstrijd in en tegen PJC als ‘verloren’ de boeken in ging en dat zij ook nog een punt mindering kregen.

,,Volgens de KNVB hadden wij nog spelers van het 2e en 3e kunnen gebruiken’’, vertelt spits Jordi Blaauw. ,,En wij hadden ook genoeg, maar die spelers raakten geblesseerd of moesten werken.’’ De bond vindt er dus het zijne van en bracht MOVV ook nog een punt in mindering. Blaauw: ,,Maar wij zijn in beroep gegaan, want het slaat natuurlijk nergens op.’’