Analyse sc Cambuur - FC Groningen: 'Fenomenale omhaal van Strand Larsen redt Groningen'

Fenomenale omhaal van Strand Larsen redt Groningen. ,,Terecht?”, vraagt analist Kolder zich hardop af? ,,Ja. De eerste helft liep het gelijk op maar Groningen heeft de grootste kansen gehad en ze hebben het zichzelf in de tweede helft enorm moeilijk gemaakt.”

Jorgen Strand Larsen viert 1-2 met zijn teamgenoten tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Groningen in het Cambuur Stadion op 15 augustus 2021.

Jorgen Strand Larsen viert 1-2 met zijn teamgenoten tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Groningen in het Cambuur Stadion op 15 augustus 2021. Foto: Jeroen Putmans

Kolder: ,,Dammers is in de tweede helft een linie naar achteren gezakt en ging spelen als derde centrale verdediger. Daardoor kwam Matusiwa in zijn eentje te staan, waardoor er geen druk op de bal kwam. Als Cambuur de bal had moesten de buitenspelers Suslov en El Messaoudi meeverdedigen, maar dat gebeurde niet. Dus lieten ze zich door Cambuur het kaas van het brood eten. Door die omzetting verloor FC Groningen grip op de wedstrijd”.

Het doelpunt van Cambuur

Er ging veel mis zag Kolder. ,,Te laat druk op de bal en teveel mensen van Groningen hadden geen man. El Messaoudi liet zijn man lopen waardoor Maulin kon binnenschieten.”

In balbezit liet Groningen eigenlijk vrij weinig zien in de tweede helft. ,,Ja op de kans van Postema na, dat had gewoon een goal moeten zijn”, zag Kolder. ,,Maar van wat in de eerste helft goed ging, acties over de zijkanten met Gudmundsson en El Hankouri hebben we in de tweede helft bijna niks meer gezien. Dat komt mede door een feller Cambuur en de tactische omzetting van FC Groningen die niet goed uitpakte.”

Strand Larsen redt Groningen

,,Wereldgoal van Strand Larsen, fanatische omhaal”, ziet Kolder. Het leek erop dat het 1-1 zou blijven maar Strand Larsen redt Groningen.

Analist Kolder kwam tot de volgende cijfers:

Je kunt deze onderwerpen volgen
FC Groningen
menu