Eerste versterking van FC Groningen voor het nieuwe seizoen is binnen: aanvaller Ragnar Oratmangoen komt over van Go Ahead Eagles

Damil Dankerlui (l) en Ragnar Oratmangoen tijdens het duel tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles op 6 februari. Foto: ANP

FC Groningen neemt Ragnar Oratmangoen over van Go Ahead Eagles. De 24-jarige aanvaller maakt het seizoen af bij de promovendus uit Deventer en meldt zich in de zomer op sportpark Corpus den Hoorn. Hij heeft een meerjarig contract getekend.
Lees meer over
FC Groningen

„FC Groningen is een hele mooie stabiele club in de Eredivisie die altijd om de Europese plekken moet spelen”, vertelt de 24-jarige aanvaller op de website van zijn nieuwe werkgever. „Het is voor mij een goede stap binnen de Eredivisie. Ik wil zien hoe het me af gaat bij een grotere club waar de verwachtingen hoger zijn.”

Oratmangoen had nog een doorlopend contract in Deventer en dus is er een transfersom betaald. Het is de eerste nieuwe speler die FC Groningen presenteert voor het nieuwe seizoen. Eerder werd al wel bekend dat Frank Wormuth volgend jaar Danny Buijs opvolgt als trainer. Oratmangoen speelde dit jaar tot nu toe 28 wedstrijden in de eredivisie voor Go Ahead en kwam daarin niet tot scoren.

Oratmangoen speelde eerder voor SC Cambuur en werd met de Leeuwarders kampioen in de eerste divisie. Zijn contract werd daar echter niet verlengd en zo kwam Oratmangoen terecht bij Go Ahead Eagles. De aanvaller speelde eerder in zijn carrière voor NEC en TOP Oss.

Nieuws

menu