Zo keek analist Jan Mennega naar FC Twente – FC Groningen: 'Wat heb je met zo’n krakkemikkig elftal te zoeken in de play-offs? Niks'

Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen, 11 mei 2022, met Thijs Fens en analist Jan Mennega

Jan Mennega zag FC Groningen met 3-0 verliezen van FC Twente. Na het mooie eerbetoon voor Jody Lukoki kwamen de Tukkers moeilijk op gang, maar uiteindelijk vond de analist FC Twente veel beter dan Groningen, dat volgens hem zelfs armoedig speelde.
Lees meer over
FC Groningen
Stad

In de eerste helft deden de mannen van Buijs nog wel mee, zag Mennega. Hoewel de analist enig perspectief zag deze wedstrijd, vond hij dat Twente kwalitatief veel meer te bieden had.

,,Kwalitatief is Groningen gewoon niet goed genoeg om een rol van betekenis te spelen.’’ De analist mist van alles in het elftal. ,,Sowieso creativiteit, het hele seizoen al. Verdedigende sterkte, dat hadden ze vorig seizoen wel. En ze hebben een keeper die veel minder is dan Padt.’’

Toch heeft de FC nog een kleine kans om de play-offs te halen. ,,Maar wat moet je daar met zo’n krakkemikkig elftal? Dat heeft totaal geen nut’’, is Mennega duidelijk.

Nieuws

menu