Minister Wiebes komt hongerstaker Jannie Knot tegemoet

De Arbiter Bodembeweging gaat de schadezaak Jannie Knot, die in Appingedam in hongerstaking is, met voorrang behandelen.

Dat heeft minister Eric Wiebes toegezegd na vragen vanuit de Tweede Kamer. Knot is al ruim twaalf dagen in hongerstaking. Dat doet ze nadat ze tot over haar oren in de schulden is komen te zitten, omdat ze anderhalf jaar geleden haar bedrijf in Garrelsweer door aardbevingsschade moest opgeven.

Brief

Eind vorige week nog ontving Knot en mede-hongerstaker Jan Holtman een brief van Wiebes. Daarin schreef de minister dat hij met de NAM heeft afgesproken dat er ‘voor 1 juli een ruimhartige en een voor de bewoners zo bevredigend mogelijke oplossing komt’. Beide hongerstakers waren teleurgesteld over deze toezegging. Het duurt hen veel te lang.

‘Afhandeling heeft veel te lang geduurd’

In de Tweede Kamer heeft Wiebes laten weten dat hij zich over de specifieke zaak van Knot ‘persoonlijk heeft laten informeren’. ,,De afhandeling van deze schade heeft naar mijn mening veel langer geduurd dan nodig en gepast was, gezien de situatie van de bewoonster en haar gezin.’’

Voorschot

Wiebes heeft verkondigd dat de NAM vooruitlopend op een definitieve oplossing Knot een voorschot zal verstrekken ‘zodat zij in haar persoonlijk levensonderhoud kan voorzien’.

Nieuws

menu