Blues verovert weer centrum van Assen

De Asser kroegen stromen weer vol voor de blues. Foto: Lammert Aling

Het centrum van Assen staat tijdens het laatste weekend van januari in het teken van de blues. Op 32 locaties kunnen liefhebbers op 27, 28 en 29 januari live genieten van allerlei soorten bluesmuziek.
Lees meer over
Asser Courant

Even speelde de organisatie nog met de gedachte de Bluesdagen met het oog op eventuele coronamaatregelen te verschuiven naar maart. Organisator Jan Postma: ‘Maar omdat de beperkingen in de horeca niet nodig zijn, hebben we als Bluesstichting en in overleg met de horeca besloten de Bluesdagen weer in het oude vertrouwde laatste weekend van januari te houden.’

Op vrijdag 27 januari is er de kick-off van de 36ste editie voor genodigden, in City Hotel De Jonge, met live muziek van het duo Robbert & Lothar. Een dag later is de Bluesroute, als onderdeel van de Bluesdagen. Vanaf 12.00 uur klinkt in verschillende ‘Instore’ locaties, eetgelegenheden en cafés en in het centrum van Assen de bluesmuziek.

Vervolgens is er de Early Blues (vanaf 17.00 uur) en daarna het inmiddels befaamde Blues Diner (vanaf 18.00 uur) in verschillende restaurants. Vanaf 22.00 uur start de Bluesroute met livemuziek in 17 horecagelegenheden in de binnenstad. En op zondag 29 januari wordt traditiegetrouw afgesloten met een Afterblues Party in Café de Witte Bal, waar een optreden is van de Britse bluesgitarist Ben Poole. Kaarten voor de Afterblues Party (18.00 tot 20.00 uur) kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in Café de Witte Bal.

Voor meer info: www.bluesassen.nl en de Asser Bluesdagen app, te downloaden via de appstore.

Workshop mondharmonica en ‘jeugdblues’

Op zaterdag 28 januari is er in samenwerking met Podium Zuidhaege en het Dr. Nassau College een Talenten Podium vanaf 16.00 uur. Onder begeleiding van muziekdocenten treden enkele jeugdbandjes op, bestaande uit studenten van het Dr. Nassau College. Dit om hen zo in contact te brengen met de bluesmuziek. Tevens is er een mondharmonica workshop vanaf 14.00 uur, die voor iedereen toegankelijk is.