Nicole Beerda uit Assen schrijft boek voor kinderen met ouders met Long Covid. ‘Een mama laat haar kind niet in de steek. Het is wel zo dat ze ineens anders reageert’

Nicole Beerda en haar zoon Luuk.

Nicole Beerda en haar zoon Luuk. Foto: Faylicia Boetes

Nicole Beerda werd vanaf 2021 twee keer getroffen door corona en is nu geveld door Long Covid. Maar niet alleen zij worstelt met de gevolgen daarvan, het hele gezinsleven ligt overhoop. De 34-jarige Assense doet wat ze kan, maar door vooral een chronisch energiegebrek en overgevoeligheid voor prikkels kan ze bijvoorbeeld haar zoontje Luuk (9) niet (meer) de aandacht geven die ze zou willen. Ze besloot haar gevoelens daarover - samen met Luuk - te verwerken in een boek: ‘Een koekoek, een virusje, mama en ik – een kinderboek over Long Covid’.
Lees meer over
Asser Courant

Het leven lachte Nicole Beerda aanvankelijk toe. Als onderwijsassistente wilde ze juf worden en startte een opleiding aan de PABO. Daarnaast barstte Nicole van de energie, niets was te veel. Het coronavirus zette resoluut een streep onder dat bestaan. Na twee besmettingen werd Long Covid vastgesteld, dat (letterlijk) alle lucht uit haar perste. Veel, zo niet alles, waar ze vroeger haar hand niet voor omdraaide, viel weg.

Vallen en opstaan

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's