Team Assen vroeg uit de veren voor ‘Alpe-training’ op VAM-berg. 'Wat je hier met elkaar doet en leert, staat niet in een boek. Deze ervaring is voor het leven'

Team Assen is volop in training.

Team Assen is volop in training. Eigen foto

Leerlingen van CS Vincent van Gogh, het Dr. Nassaucollege, Pro Assen, Terra Assen, Atlas Renn 4, Drenthe College en Alfa College in Assen stonden afgelopen zaterdagochtend al vroeg naast hun bed. Vanaf 05.30 uur werd met Team Assen getraind op en rond de VAM-berg in Wijster: 100 kilometer fietsen, 42 kilometer hardlopen of 22 kilometer wandelen.
Lees meer over
Asser Courant

Met nog zes weken trainen voor de boeg richting de Alpe D”huZes hebben de 140 leerlingen en studenten binnen Team Assen inmiddels 140.000 euro ingezameld voor de KWF Kankerbestrijding. Christel de Jong, docent lichamelijke opvoeding: ,,Het is prachtig om dit met elkaar te doen. Samen bezig zijn met hetzelfde doel. Elkaar steunen, troosten en tegelijkertijd iets doen, omdat we vaak zo machteloos aan de zijlijn staan als het over kanker gaat. Wat je hier met elkaar doet en leert, staat niet in een boek of methode waar je op school les in krijgt. Deze ervaring is voor het leven.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's