Samen met

Boterhammenbar nieuw bij Wilhelminaschool in Coevorden

Samen aan het ontbijt. Foto: Wilhelminaschool

De Coevorder Wilhelminaschool beleefde maandagmorgen een feestelijk moment. De zogeheten boterhammenbar ging er voor de eerste keer open.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

,,We zagen blije en nieuwsgierige gezichten. De kinderen gingen enthousiast - met hulp van ouders en leerkrachten - hun broodjes smeren aan de bar”, vertelt Anne Kerssies-Koers namens de basisschool. De kinderen konden kiezen uit verschillende soorten beleg, snacktomaatjes en er was melk of water. ,,Daarna was het tijd om heerlijk te smullen aan tafel. Het zag er heel gezellig uit.”

De boterhammenbar is een landelijk initiatief van het Jeugdeducatiefonds om alle kinderen met een gevulde maag de schooldag te laten starten. Kerssies: ,,De Wilhelminaschool wil graag dat kinderen zich optimaal ontwikkelen en gelijke kansen krijgen. Met de huidige energieprijzen en de dalende koopkracht wordt het voor veel gezinnen lastig om boodschappen te doen. De school hoopt hiermee de zorgen en lasten te verlichten bij haar gezinnen.”

Met hulp van ouders en leerkrachten

In samenwerking met de nabije supermarkt Coop van ondernemer Martijn Seiger heeft de school een ontbijt samengesteld dat zowel gezond is als veelzijdig. Ongeveer de helft van alle leerlingen heeft zich aangemeld om deel te nemen aan het ontbijt. De Wilhelminaschool kan het ontbijt iedere ochtend serveren met hulp van ouders en leerkrachten. Het project loopt tot eind januari en de verwachting is dat daarna verlenging volgt.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu