Samen met

Crescendo in vorm bij Wielens in Noord-Sleen

Sfeerbeeld van het concert door Crescendo in Noord-Sleen. Foto: John Wentink

Muziekvereniging Crescendo Sleen liet zondag van zich horen in een afgeladen volle zaal Wielens in buurdorp Noord-Sleen. Het thema was filmmuziek.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Zowel het harmonieorkest, het leerlingenorkest en de zogeheten Opmaatjes speelden werken van het witte doek. De orkesten staan onder leiding van dirigent Wilfred Grootenhuis.

Het harmonieorkest opende het concert met de welbekende tune Fanfare van de filmstudio’s 20th Century Fox. Muziek uit grote films passeerde de revue. Stuk voor stuk kaskrakers, vaak boekverfilmingen en in elk geval prijswinnende meesterwerken. Toen de getoonde bijbehorende filmbeelden op de achtergrond even te heftig bleken, was er voor de kinderen zondag afleiding in de vorm van kleurplaten.

Feest der herkenning

Voor het publiek was het genieten geblazen en een feest der herkenning. De muzikanten van het leerlingenorkest en het orkest de Opmaatjes bleken in vorm. ,,Zij speelden de sterren van de hemel”, zegt Roelie Lubbers namens Crescendo. ,,Vol overgave en met uiterste concentratie namen ze hun taak serieus.”

De beide orkesten bestaan uit muzikanten van Crescendo uit Sleen en Excelsior uit Oosterhesselen. Sinds enige jaren werken de verenigingen uit de buurdorpen samen bij de muziekopleidingen. ,,Dat werkt voortreffelijk en aanstekelijk. Hierdoor is er voldoende aanwas voor de orkesten en dus zicht op een mooie muzikale toekomst.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Coevorder Courant

Nieuws

menu