Grepen uit het verleden (157): 'Wij keken naar programma’s als Bonanza, Rawhide en Sport in beeld'

De nieuwe opgave.

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Historische Vereniging Coevorden

Volgens de heer Arends is het onmiskenbaar de Secretaris Lammertsstraat die op de foto van vorige week is te zien. Daar is hij in 1955 geboren. In het huis op de hoek heeft zijn moeder 53 jaar gewoond en zij mocht destijds het startschot geven voor de sloop van de flats op de Binnenvree.
Lees meer over
Coevorder Courant

,,Mooie wijk en ik heb daar als kind heel veel plezier gehad, samen met alle andere kinderen in de buurt. Wij hadden in de winter onze eigen schaatsbaan voor de deur en in de zomer ons zwembad.” Arends bouwde met zijn vriendjes aan de overkant hutten. Dat was toen nog bouwland. Hij vertelt dat circus Toni Boltini daar ooit de tenten opsloeg. ,,De kamelen en andere dieren dronken water uit de vijver.”

Jan Slot vindt het ook een mooie foto. ,,Ik zie een antenne op het dak, dus dit zal begin jaren zestig geweest zijn. Gezellig bij de buren tv kijken. Wij deden dat zaterdagmiddag bij de familie Berendsen aan de Abraham Kuiperstraat 20. Wij keken naar programma’s als Bonanza , Rawhide en Sport in beeld .”

Ieneke Bouwers kan zich die tv-programma’s ook nog wel herinneren. ,,Tja, zo ging dat toen. Wij keken bij de familie Vroling aan de Savornin Lomanstraat, alle buurtkinderen zaten op de grond. Wat was dat gezellig.”

Martha Pieper-Zweers heeft vaak op de vijver geschaatst en is zelfs een keer door het ijs gezakt. Dat laatste is ook Gea ten Berge-Kuik een keer overkomen. In de zomer is ze zelfs meerdere keren bij het klimmen in de boom in de vijver gevallen.

Gea Dillerop-Hilbink schrijft: ,,Als het goed gevroren had gingen wij met de slee van de rand zo het ijs op. Geweldige tijd gehad. En toen was de vijver nog mooi. Nu laat de gemeente alles maar groeien, zo zonde.”

Heb je zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek? Laat het dan weten. Deze week weer een foto uit het archief van de Historische Vereniging Coevorden. Waar is de foto gemaakt en vooral, weet je hierover ook iets te vertellen? Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl , telefonisch: 06-55580319 of de Facebookpagina van de Coevorder Courant.