Henk en Diny van Dijken uit Coevorden zijn 60 jaar getrouwd. ‘In het verleden hield ik hier samen met de Rijkspolitie snelheidscontroles’

Henk en Diny van Dijken uit Coevorden.

Henk en Diny van Dijken uit Coevorden. Foto: Kristian Elders

Ze wonen al sinds 1984 in Coevorden. Henk (80) en de 79-jarige Diny van Dijken zijn woensdag 24 mei zestig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft een dochter en twee kleinkinderen.
Lees meer over
Coevorder Courant

Henk kwam ter wereld in 1e Exloërmond; de wieg van Diny stond even verderop in Mussel. Dat is in Oost-Groningen. Na drie jaar verkering trouwde het stel in Stadskanaal. In die plaats betrokken Henk en Diny een flatwoning. Vanwege het werk van Henk in dienst van de Koninklijke Marechaussee, verhuisden ze medio jaren zestig naar de Gelderse grensplaats Lobith.

Na verloop van tijd wilde Henk vanuit Gelderland maar al te graag terug naar ‘het beloofde land’ Drenthe. Diny werkte ook in Lobith in de thuiszorg, ging daar in Coevorden vrolijk mee door en verricht vandaag de dag trouw nog altijd huishoudelijk werk.

,,In dienst van de Marechaussee had ik geen trek om in Assen of Zuidlaren te werken, maar Coevorden trok me wel. In het verleden hield ik hier samen met de Rijkspolitie snelheidscontroles”, vertelt Henk op zijn beurt.

Functioneel leeftijdsontslag

,,Voor de Marechaussee werkte ik na Coevorden alsnog in Assen, waarna ik eind jaren negentig functioneel leeftijdsontslag (FLO) kreeg. Vanaf die tijd ben ik bij huis en stopte het betaald werk.”

Tegenwoordig wil Henk geen verplichtingen meer en vooral zijn eigen gang gaan. Hij heeft thuis op de eerste verdieping een behoorlijke verzameling vinylplaten om naar te luisteren. Verder kookt de tachtiger met liefde voor zijn naaste familie.

Regelmatig gaat Diny nog naar het nabije zwembad in Coevorden om daar overdekt haar baantjes te trekken. ,,Directe familie van ons woont zo ongeveer om de hoek in deze rustige buurt”, zegt Diny. ,,We vormen samen een soort van driehoek”, vertelt ze lachend. ,,En kunnen elkaar net niet zien vanuit huis.”