Kinderwereld neemt bij cbs De Slagkrooie in Schoonoord opvang over van Kids First

Annet Koops (links), Lucianne Arling, Priscilla Schuiling en Chantal de Vries van Kinderwereld. Foto: Petricia Hepping

Kinderwereld heeft bij cbs De Slagkrooie - een van de twee basisscholen in het reuzendorp Schoonoord - de opvang overgenomen van Kids First. De grote kinderopvangorganisatie wil de komende tijd investeren in de binnen- en buitenruimte. Ook wordt de samenwerking met De Slagkrooie verder uitgebouwd.
Lees meer over
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Tot eind vorig jaar werkte De Slagkrooie - onderdeel van scholenvereniging Fiers - samen met Kids First. Schooldirecteur Petricia Hepping vindt het belangrijk dat er (buitenschoolse) opvang is voor kinderen van De Slagkrooie. ,,Onze school en kinderopvang onder één dak biedt veel voordelen voor ouders, maar ook voor ons. Het is en blijft hier laagdrempelig.”

Kinderwereld heeft onderdak in het lokaal tegenover de groepen 1 en 2 van De Slagkrooie. Hepping: ,,Het is waardevol dat peuters al veel meekrijgen van hoe het werkt in groep 1.” De school en de opvang overleggen volgens Hepping over wat de beste ondersteuning is voor een kind, dat van de opvang naar de basisschool gaat. Gezamenlijke activiteiten zijn onder meer peutergym, peuterochtenden, voorlezen en muziek op schoot.

Clustermanager Sabrina Deddens vertelt namens Kinderwereld dat de buitenruimte komend voorjaar wordt aangepakt. ,,Ik bedoel daarmee onder meer een zandbak, een paadje waar kinderen op kunnen fietsen en een glijbaan. Binnen komen er bij ons nieuwe meubels, bedjes en een keuken.”