Meidentoernooi op De Pampert in Coevorden. ‘Het is vooral de mooie herinnering die straks telt’

Ook FC Coevorden MO13 doet mee aan het toernooi.

Ook FC Coevorden MO13 doet mee aan het toernooi. Foto: FC Coevorden

Op de velden van de Coevorder voetbalvereniging Germanicus wordt zaterdag 3 juni vanaf 10.00 uur een groot meidentoernooi gehouden. Meidenteams in de leeftijdscategorie onder 13 en onder 15 jaar komen naar Coevorden om op het niveau van de tweede en derde klasse een onderling toernooi te spelen.
Lees meer over
Coevorder Courant
Emmer Courant

Thuisclub FC Coevorden - een samenwerkingsverband tussen CSVC en stadgenoot Germanicus - speelt in beide leeftijdscategorieën mee met een team. De overige deelnemende teams hebben ook een samenwerking met 123inkt.nl. Het bedrijf - met het hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg - werkt in Nederland met bijna veertig partnerclubs samen.

Naar sportpark De Pampert komen onder meer het Leeuwarder SC Leovardia, vv Gorecht uit Haren, WVF uit Zwolle en Veendam 1894.

,,Dit wordt de eerste editie van het 123inkt.nl meidentoernooi”, vertelt Coevordenaar Harjan Sibon namens de organisatie. ,,Voetballen voor meiden staat nog wat in de kinderschoenen. Jongensteams kunnen na de competitie meedoen aan toernooien, maar voor meidenteams stopt het negen van de tien keer na de competitie. Daarom willen wij juist een toernooi voor meiden organiseren.”

Vincent Coulier

Oud-Dalenaar Sibon heeft in aanloop naar het aanstaande toernooi overleg gehad met Hoogevener Vincent Coulier, die bij het genoemde bedrijf werkt als accountmanager sponsoring. ,,Met deze dag willen we ook iets terugdoen voor onze sponsor, waarmee we samen dit toernooi organiseren”, zegt Sibon. ,,Vincent was direct erg enthousiast over het idee om een meidentoernooi te organiseren. Dat wij de eerste editie van dit meidentoernooi mogen houden op ons sportpark is natuurlijk erg leuk.”

Het voetbaltoernooi aan de Sportlaan komt rond 16.00 uur tot een einde. Sibon: ,,Er staan prijzen klaar voor de winnende teams en iedereen krijgt een medaille, maar het is vooral de mooie herinnering die straks telt. De twee teams van FC Coevorden kunnen in elk geval niet wachten. Het lijkt ze leuk om ook eens tegen onbekende tegenstanders te spelen.”

De organisatie laat op 3 juni graag zien wat er te beleven is op de velden. Speaker tijdens het toernooi op De Pampert is Coevordenaar Harry Kuik. En de meiden? ,,Die gaan als de brandweer en zeuren nooit. Het wordt vast een hele belevenis.”