Mooiste Kiek van de Week | door Gaby 't Hart uit Schoonoord

Pipo geniet in de sneeuw bij Schoonoord.

Pipo geniet in de sneeuw bij Schoonoord. Foto: Gaby ‘t Hart

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Gaby ‘t Hart uit Schoonoord. Zij dingt door de weekwinst automatisch mee naar één van de jaarprijzen, die door hoofdsponsor Ring Foto De Boer gekoppeld worden aan deze populaire fotowedstrijd.
Lees meer over
Coevorder Courant

Op de winnende foto van Gaby geniet haar hond Pipo met volle teugen van de sneeuw in het bos bij Schoonoord. De foto is zaterdag gemaakt.

Thema maart

‘Proeven aan het voorjaar’ is het thema in maart. Denk aan de eerste krokussen en narcissen, maar houd ook de paddentrek in de gaten. Er is deze maand vast veel moois om op de gevoelige plaat vast te leggen.

Tip van de maand

,,De natuur ontwaakt; prachtig om dit van heel dichtbij vast te leggen”, zegt Eunice Bronts namens de Coevorder fotozaak. ,Dit kan met de macrostand op jouw camera, maar er zijn natuurlijk ook macrolenzen voor elk systeem of elke spiegelreflexcamera te koop. Een macrolens geeft een extra dimensie aan het fotograferen van de kleinste details. De meeste macrolenzen zijn zeer lichtsterk, ook mooi voor portretten. Een goedkoper alternatief is een macro-voorzetfilter.”

Meedoen

Wil jij jouw speciale foto delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Coevorder Courant, print en online? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is in de gemeente Coevorden - naar: coevordercourant@mediahuisnoord.nl

Alle maandthema’s in 2023

Februari
Herkenbaar gemeente Coevorden of met andere woorden: wat kenmerkt de gemeente Coevorden? Denk aan bijvoorbeeld (historische) gebouwen, locaties en uiteraard de natuur.

Maart
Proeven aan het voorjaar. Denk aan de eerste krokussen en narcissen, maar houd ook de paddentrek in de gaten. Er is deze maand veel moois om op de gevoelige plaat vast te leggen.

April
April doet wat hij wil. Denk bij dit vrije thema aan bijvoorbeeld het wisselende weer, fraaie wolkenpartijen en tulpenvelden.

Mei
Lente klopt op de deur. Denk aan onder meer jonge dieren en alles wat de lente verder kenmerkt.

Juni
Is het al zomer? Bij dit vrije thema zijn er vast festivals en (sport)evenementen die een foto waard zijn. Verder is een mooie zonsondergang ook nooit mis.

Juli
Zomervibes. Fotografeer met de sfeer van de zomervakantie in gedachten. Denk ook aan (sport)evenementen en festivals.

Augustus
Typisch zomer. Fotografeer alles wat doet denken aan de zomer in de gemeente Coevorden. Ook deze maand zijn er nog festivals en evenementen.

September
Nazomeren. Wat is volgens jou typisch nazomers (weer) in aanloop naar de herfstperiode?

Oktober
Moi herfst. Denk bij dit (vrije) thema aan mooie kleurrijke taferelen binnen de gemeente Coevorden.

November
Moi herfst. Denk bij dit (vrije) thema aan mooie kleurrijke taferelen binnen de gemeente Coevorden.

December
Winterse sferen, de feestelijke maand. Fotografeer bijvoorbeeld lichtjes en dus ook sfeer. Verder zijn ook in december de evenementen - overdag en ’s avonds in de gemeente Coevorden - het bezoeken meer dan waard.