Mooiste Kiek van de Week | door Marlies Eising uit Steenwijksmoer

Net na zonsopkomst tussen brinkdorp Zwinderen en esdorp Gees.

Net na zonsopkomst tussen brinkdorp Zwinderen en esdorp Gees. Foto: Marlies Eising

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Marlies Eising. De inwoonster van Steenwijksmoer dingt door de weekwinst automatisch mee naar één van de jaarprijzen, die door hoofdsponsor Ring Foto De Boer gekoppeld worden aan deze populaire fotowedstrijd.
Lees meer over
Coevorder Courant

Marlies wandelde onlangs ‘richting het licht’. ,,Net na zonsopkomst maakte ik deze foto tussen brinkdorp Zwinderen en esdorp Gees”, zegt ze. ,,De haas hobbelde al een poosje op z’n gemak voor me uit en deed nét even het koppie omhoog voordat hij uit beeld verdween. Dit is een heerlijke periode, wanneer de zon weer vroeg te zien is en je vóór de werkzaamheden van de dag nog even op pad kan.”

Thema mei

Lente klopt op de deur is het thema in mei. Denk aan onder meer jonge dieren en alles wat de lente verder kenmerkt.

Tip van de maand

,,Uitgebreide camera’s hebben meestal twee opties voor focus: single en continue. Beweegt je onderwerp constant? Kies dan voor continue. Je camera zal dan steeds de autofocus blijven aanpassen en met het onderwerp meebewegen”, zegt Eunice Bronts namens de Coevorder fotozaak.

Meedoen

Wil jij jouw speciale foto delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Coevorder Courant, print en online? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus naam, woonplaats en waar de foto precies gemaakt is in de gemeente Coevorden - naar: coevordercourant@mediahuisnoord.nl

Alle maandthema’s in 2023

Februari
Herkenbaar gemeente Coevorden of met andere woorden: wat kenmerkt de gemeente Coevorden? Denk aan bijvoorbeeld (historische) gebouwen, locaties en uiteraard de natuur.

Maart
Proeven aan het voorjaar. Denk aan de eerste krokussen en narcissen, maar houd ook de paddentrek in de gaten. Er is deze maand veel moois om op de gevoelige plaat vast te leggen.

April
April doet wat hij wil. Denk bij dit vrije thema aan bijvoorbeeld het wisselende weer, fraaie wolkenpartijen en tulpenvelden.

Mei
Lente klopt op de deur. Denk aan onder meer jonge dieren en alles wat de lente verder kenmerkt.

Juni
Is het al zomer? Bij dit vrije thema zijn er vast festivals en (sport)evenementen die een foto waard zijn. Verder is een mooie zonsondergang ook nooit mis.

Juli
Zomervibes. Fotografeer met de sfeer van de zomervakantie in gedachten. Denk ook aan (sport)evenementen en festivals.

Augustus
Typisch zomer. Fotografeer alles wat doet denken aan de zomer in de gemeente Coevorden. Ook deze maand zijn er nog festivals en evenementen.

September
Nazomeren. Wat is volgens jou typisch nazomers (weer) in aanloop naar de herfstperiode?

Oktober
Moi herfst. Denk bij dit (vrije) thema aan mooie kleurrijke taferelen binnen de gemeente Coevorden.

November
Moi herfst. Denk bij dit (vrije) thema aan mooie kleurrijke taferelen binnen de gemeente Coevorden.

December
Winterse sferen, de feestelijke maand. Fotografeer bijvoorbeeld lichtjes en dus ook sfeer. Verder zijn ook in december de evenementen - overdag en ’s avonds in de gemeente Coevorden - het bezoeken meer dan waard.