Cursus leven na verlies: ,,Je kunt je partner verliezen aan de dood, maar ook aan het leven. Ook dat is een ingrijpend gebeuren”

Melle en Marjan Leffers hebben de organisatie van deze cursus in handen. Eigen foto

Al jarenlang bieden de gezamenlijke kerken van Westerbork de cursus ‘leven na verlies’ aan. Tot nu toe ging het dan altijd om het verliezen van een dierbare aan de dood. Nu komt daar een nieuwe cursus voor gescheiden mensen bij.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

,,Je kunt je partner verliezen aan de dood, maar ook aan het leven. Ook dat is een ingrijpend gebeuren”, aldus ds. Melle Leffers van de Stefanuskerk. Samen met zijn vrouw Marjan is hij verantwoordelijk voor de cursus. ,,Je ooit zo mooi begonnen huwelijk loopt stuk. Je wereld staat op zijn kop. Je gevoelswereld is uit evenwicht. Je staat er alleen voor. Je ervaart emoties die je van je zelf niet kende: van boosheid tot je afgedankt en waardeloos voelen. Soms ben je doodmoe van alle gepieker en zorgen en leidt dit tot lichamelijke en/of psychische klachten. Maar soms is er ook opluchting, een gevoel van vrijheid. Hoe dan ook moet je op zoek naar een nieuwe balans in je leven.”

Ruimte voor gevoelens