Daan Bouwmeester is de beste voorlezer van Midden-Drenthe en mag naar de provinciale finale

Een groot deel van de deelnemers met in het midden de winnaar: Daan Bouwmeester.

Een groot deel van de deelnemers met in het midden de winnaar: Daan Bouwmeester. Biblionet

Daan Bouwmeester van IKC Mr. Siebering in Nieuw-Balinge mag zich de nieuwe voorleeskampioen van de gemeente Midden-Drenthe noemen. Hij las voor uit het boek ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk en deed dat met verve. De jury vond dat zij door Daans manier van voorlezen helemaal in het verhaal werd meegenomen.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

De zestien voorleeskampioenen van basisscholen uit de gemeente Midden-Drenthe streden dinsdag om de titel Voorleeskampioen Midden-Drenthe 2023 . Deze gemeentelijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gehouden in de Bibliotheek Beilen.

De jury bestond uit wethouder Dennis Bouwman, eigenaar van boekhandel Het Logboek, mevrouw H. Schipper en bibliotheekmedewerker mevrouw F. van Dijk.

Provinciale ronde

Daan Bouwmeester is nu door naar de provinciale ronde. Deze provinciale finale is woensdag 19 april in Podium Zuidhaege te Assen. De beste voorlezer uit Drenthe gaat door naar de landelijke finale in Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor leerlingen van de twee hoogste groepen van de basisschool. De organisatie van de gemeentelijke en provinciale rondes is in handen van de Drentse bibliotheken en Biblionet Drenthe. Deze organisaties willen hiermee op een leuke manier aandacht vragen voor lezen, leesbevordering en het kinderboek.