Gemeente Midden-Drenthe zoekt bruggenbouwers. Kunstenaars maken portretten

Nicole van der Veen op de boogbrug over het Oranjekanaal, zij zoekt bruggenbouwers voor het maken van een portret.

Nicole van der Veen op de boogbrug over het Oranjekanaal, zij zoekt bruggenbouwers voor het maken van een portret. Majella Elgersma

Dit jaar bestaat de gemeente Midden-Drenthe 25 jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de mensen die zich nu, of de afgelopen 25 jaar, op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente. De gemeente Midden-Drenthe en het schilderscollectief Drents Portret zijn daarvoor op zoek naar zogenoemde bruggenbouwers van alle leeftijden, om twee daarvan te portretteren.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Midden-Drentse bruggenbouwers zijn inwoners die zich hebben ingezet en inzetten voor de samenleving, die mensen bij elkaar kunnen brengen, die een brug kunnen slaan vooral als het gaat om ingewikkelde onderwerpen. Wethouder Dennis Bouwman: ,,Bruggenbouwers zijn belangrijk in de gemeente. Zij realiseren mooie verbindingen in onze samenleving. Deze bruggenbouwers zijn er de afgelopen 25 jaar in onze gemeente veel geweest en zijn er nog steeds. Als gemeente willen we van een aantal van hen een portret laten maken door de kunstenaars van het Drents Portret. Op deze manier kan hun goede werk, hun verhaal, blijven voortleven maar vooral ook een inspiratie zijn voor anderen.”

Kunstenaars

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's