GroenLinks wil een duurzaamheidsfonds voor elke gemeente

Mireille Sampimon van GroenLinks Drenthe (derde van rechts) riep samen met de plaatselijke vertegenwoordigers op om een duurzaamheidsfonds te vormen.

Mireille Sampimon van GroenLinks Drenthe (derde van rechts) riep samen met de plaatselijke vertegenwoordigers op om een duurzaamheidsfonds te vormen. Foto: Bé van der Veen

GroenLinks kandidaat-Statenlid Mireille Sampimon, de tweede vrouw op de Drentse lijst riep zaterdag op zonnepark Leemdijk Smilde alle Drentse gemeenten op een duurzaamheidsfonds te vormen.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Sampimon: ,,GroenLinks Drenthe kiest voor een eerlijke klimaataanpak die voor iedereen werkt én betaalbaar is. We willen schone energie opwekken met zonneparken, windmolens en energieopslag. Mensen uit de buurt moeten daarvan profiteren. Met de opbrengsten kunnen we ook mensen met een laag inkomen helpen aan isolatie en zonnepanelen op dak. Zo voorkomen we energiearmoede. Energie is nu in eigendom van grote bedrijven, maar moet weer in handen komen van de gemeenschap. Ons plan is: we richten een provinciaal energiebedrijf op, samen met energiecoöperaties en gemeenten. Zo blijven de baten in de regio.”

In elke gemeente

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's