Samen met

Kerken in Westerbork houden engeltjesactie: omzien naar elkaar kan met een klein gebaar

Omzien naar elkaar in Westerbork door middel van een engeltjesactie. Foto: Sake Elzinga/Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork

Vanaf deze week liggen bij meerdere Westerborker winkels (en ook in het Derkshoes) kerstengeltjes in een mand. Deze engeltjes zijn in de afgelopen week gemaakt (gehaakt, gebreid, gevouwen) door verschillende dorpelingen.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Mensen mogen gratis zo’n engeltje meenemen. In ruil voor het engeltje is het de bedoeling dat zij in de adventsperiode voor een ander een anonieme kerstengel zullen zijn. Deze engelactie is een initiatief van de beide Börker kerken.

Als tegenprestatie voor de engel kan bijvoorbeeld een kaart in de bus gedaan worden bij een bekende of onbekende. Een kerststukje of ander cadeautje voor de deur van iemand leggen is ook leuk. Een andere suggestie is een donatie aan de voedselbank te doen of iemand uit te nodigen voor het eten of voor een kop koffie. Kortom, omzien naar elkaar is het motto.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en De Krant van Midden-Drenthe

Nieuws

menu