Beroepenfeest moet vmbo'ers helpen bij de juiste studiekeuze. 'Het valt niet mee om op jonge leeftijd al een keuze te maken voor een bepaalde studie of beroep'

Van links naar rechts: Linda Meijer (On Stage Zuidoost-Drenthe), Matthias Kooistra (Esdal College), Agneta Meijer (Arbeidsmarktregio Drenthe), wethouder Raymond Wanders en Amy van der Ham (VMBO On Stage).

Van links naar rechts: Linda Meijer (On Stage Zuidoost-Drenthe), Matthias Kooistra (Esdal College), Agneta Meijer (Arbeidsmarktregio Drenthe), wethouder Raymond Wanders en Amy van der Ham (VMBO On Stage). Foto: Peter Timmer

Het valt voor jongeren niet mee om op jonge leeftijd al een keuze te maken voor een bepaalde studie of beroep. Daarom is het programma On Stage opgezet. Tijdens een speciaal beroepenfeest, dat in 2024 staat gepland, worden vmbo-leerlingen in Zuidoost-Drenthe geïnformeerd over de diverse studies en beroepen.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant
coevordercourantnieuwbrief

Kortgeleden werd het startsein gegeven voor de voorbereidingen voor het beroepenfeest, getiteld Zuidoost-Drenthe On Stage. Dat gebeurde door het tekenen van een overeenkomst door wethouder Raymond Wanders, als bestuurder van de Arbeidsmarktregio Drenthe, directeur Matthias Kooistra van het Esdal College en directeur Amy van der Ham van VMBO On Stage. Dit programma helpt vmbo-leerlingen bij het kiezen van een studie of beroep.

Voortgezet onderwijs

De organisatie van On Stage Zuidoost-Drenthe is in handen van Linda Meijer. De samenwerking met de diverse scholen voor voortgezet onderwijs in de regio en het Drenthe College speelt hierin een belangrijke rol.

Geen jongeren meer tussen wal en schip

Het initiatief om On Stage naar Zuidoost-Drenthe te halen komt vanuit de Aanpak Jeugdwerkloosheid. Het streven is dat er geen jongeren meer tussen wal en schip belanden. Dat kan gebeuren bij bijvoorbeeld de keuze voor een vervolgstudie.

In de Arbeidsmarktregio Drenthe werken de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV en sociale werkbedrijven samen.