Buurtvereniging Siepelveenwijk ook na 40 jaar nog altijd springlevend. ‘We horen echt bij Nieuw-Weerdinge’

Voorzitter van het eerste uur Frits Wolters en de huidige voorzitter Grietje Naber.

Voorzitter van het eerste uur Frits Wolters en de huidige voorzitter Grietje Naber. Foto: Cor Leeman

Buurtvereniging Siepelveenwijk bestaat 40 jaar in Nieuw-Weerdinge. In de buurt Siepelveen wonen 42 huishoudens en daarmee zo’n honderd mensen. De buurtvereniging vierde zondag de mijlpaal met een reünie.
Lees meer over
Emmer Courant
Kanaalstreek

De nodige oud-leden van Siepelveenwijk reisden afgelopen weekend dus af naar Nieuw-Weerdinge. De buurtvereniging heeft geen eigen onderkomen in Siepelveen. Daarom was het gebouw van de plaatselijke ijsvereniging aan de Oude Weerdingerdijk de locatie waar vele herinneringen werden opgehaald.

Voorzitter van buurtvereniging Siepelveenwijk is Grietje Naber. Het huidige bestuur bestaat uit vijf mensen. Bestuurslid Annemarie Leeman is woonachtig in Nieuw-Weerdinge en komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Het bevalt haar goed in de rustieke buurt Siepelveen.

,,Hier op Siepelveen zijn we sinds 1996 lid van de buurtvereniging. We hebben dan ook al aan veel activiteiten meegedaan”, vertelt Leeman. ,,Fietstochten, barbecues in de zomer, boottochten en nog veel meer.” Veel andere activiteiten van Siepelveenwijk worden gehouden bij leden in huis of op het erf van leden.

Broken Circle

In aanloop naar Kerst en Pasen organiseert buurtvereniging Siepelveenwijk bloemschikken. Het klootschieten stond ook al meer dan eens op de agenda - net als puzzeltochten en vissen overigens - en de leden namen in het verleden een kijkje in Emmerschans bij het kunstwerk Broken Circle . Siepelveenwijk hoort echt bij Nieuw-Weerdinge, stelt Leeman.

,,Komende zomer doen we dan ook hier in Nieuw-Weerdinge met straatversiering en een praalwagen mee aan het meerdaagse Feest in’t dörp en ook Zuidenveld. Feest in’t dörp is vanwege 150 jaar Nieuw-Weerdinge en valt samen met het meerdaagse feest Zuidenveld. Als buurtvereniging hebben we op dit moment zo’n veertig leden.”

De meeste oud-leden van Siepelveenwijk wonen tegenwoordig in de dorpskern van Nieuw-Weerdinge, Ter Apel en Emmen. Tijdens de reünie werden historische foto’s en video’s uit het rijke archief vertoond. ,,Het was een gezellig samenzijn voor mensen die elkaar lange tijd niet hebben gezien.”