Samen met

Column Henk Folkerts: Koud in Emmen

Henk Folkerts. Eigen foto

Plotseling slaat de kou onbarmhartig toe. In menig huishouden zal dan ook, net als elk jaar, de vraag gesteld worden: ,,Schat, weet jij waar mijn handschoenen, muts en sjaal zijn?” Hier in ieder geval wel.
Lees meer over
Emmer Courant

Het antwoord was overigens, net als elk jaar: ,,In de linkerkast, in het laatje”. Dat u niet denkt dat wij er hier een ongeorganiseerd huishouden op nahouden. Wat u wel zou kunnen denken is dat de columnist liever lui dan moe is en slecht kan zoeken. En dan zit u niet ver van de waarheid.

Meer warme gevoelens kreeg ik bij het bericht dat Wildlands in 2021 een goed jaar heeft gedraaid, zowel financieel als wat betreft de bezoekersaantallen. Ook 2022 belooft boven verwachting goed te gaan verlopen. Dat mag ook wel eens in de krant na jarenlang slecht nieuws.

Tegenover Wildlands stond dat foeilelijke gebouw van de Belastingdienst, een doorn in het oog van velen. Maar nu wordt het omgetoverd tot een fraai appartementencomplex. Dat is niet alleen een upgrade voor het gebouw zelf, maar ook voor het hele Raadhuisplein.

Veel toeristen die ik spreek zijn overigens onder de indruk van de vele hoogbouw in het Emmer centrum en omgeving. Ik zie dat overigens niet meer. Maar dat komt wellicht ook omdat ik er zelf middenin woon. Nog waarschijnlijker is dat de meeste toeristen erg lage verwachtingen hebben. Immers, zij verwachten dat boven de IJssel ons land bestaat uit ver achtergebleven gebieden met hier en daar een een kleine nederzetting, waar de meeste mensen achter hun jenever achterdochtig lopen te zijn.

Toeristen weten natuurlijk wel beter, maar toch als ze dan de weg naar het Noorden gevonden hebben zijn ze altijd positief verbaasd. Afgelopen zaterdag sprak ik nog een man uit Venlo. Hij kwam met zijn gezin voor een dagje Wildlands. De dierentuin was mooi, maar hij was vooral verbaasd over de vele hoogbouw en de gezelligheid in het centrum. „Wat had u dan verwacht?”, vroeg ik. Dat wist hij eigenlijk ook niet, maar hij liet duidelijk merken dat Emmen hem in alles meeviel.

En terwijl hij naar mijn handschoenen, muts en sjaal keek zei hij dat het in het Noorden wel veel kouder is dan bij hem in Venlo.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu