DZOH uit Emmen boekt een zeer belangrijke zege. CSVC uit Coevorden is gedegradeerd

Voetbal.

Voetbal. Foto: Pixabay

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal deed DZOH door de 0-3 zege tegen Heerenveen uitstekende zaken om de nacompetitie te ontlopen. Komende zaterdag kunnen de Emmenaren zich op sportpark Zwanenveld definitief veilig spelen tegen de kersverse kampioen Quick ’20 uit Oldenzaal.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

Drenthina won zaterdagmiddag met 1-0 van Zuidhorn en is daarmee nog altijd in de race voor de vierde plaats.

Treurnis op sportpark Klinkenvlier in Coevorden waar CSVC door de uitglijder (0-5) tegen FC Zuidlaren na vier seizoenen is gedegradeerd naar de vierde klasse. De ploeg leefde de afgelopen wedstrijden tussen hoop en vrees, maar door de ruime nederlaag tegen FC Zuidlaren is degradatie – met nog een speelronde te gaan - onvermijdelijk geworden.

Voor NWVV wacht de nacompetitie

Een verre van compleet NWVV ging zaterdagmiddag met 9-0 onderuit tegen FC Assen. De ploeg van Johan Hollen was al met een smalle selectie naar Assen afgereisd, maar in de warming-up haakten nog eens twee spelers af. NWVV had zich al verzoend met het spelen van nacompetitiewedstrijden. Zaterdag wacht eerst nog de thuiswedstrijd tegen Onstwedder Boys.

Bargeres grijpt ticket voor de play-offs

De stadsderby tussen Sc Angelslo en Bargeres kende zaterdagmiddag een bizarre ontknoping. De ploeg van Sander Eising had op sportpark Meerdijk Noord de derde periodetitel voor het grijpen, maar ging in blessuretijd met 1-2 alsnog onderuit. Bargeres werd daarmee de lachende derde en pakte het felbegeerde ticket voor de play-offs.

Sc Angelslo stond bij het ingaan van de blessuretijd op een 1-0 voorsprong en er leek helemaal niets aan de hand. Zelfs een gelijkspel had nog volstaan, maar ook voor Bargeres was er op de laatste speeldag in de vijfde klasse G nog van alles mogelijk.

Slotoffensief

Bargeres ontketende een slotoffensief en dat betekende uiteindelijk de nekslag voor Sc Angelslo. Casper Dorgelo zette in blessuretijd de 1-1 op het bord en in de laatste seconden schoot Dorgelo vanaf de strafschopstip de 1-2 binnen.