Samen met

Dalen wil het voetbalsprookje van Oldeholtpade verstoren. SVV ’04 zint op revanche tegen Twedo

Voetbal. Foto: Pixabay

In de negende speelronde speelt DZOH, dat eerder deze week Noordscheschut uit het bekertoernooi kieperde, de uitwedstrijd tegen DOS Kampen.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

Een klasse lager wil Drenthina de koppositie vasthouden. De ploeg van Robert Oosting ontvangt SV Oosterwolde, dat met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden op de elfde plaats staat.

FC Klazienaveen, nummer twee van de derde klasse D, speelt thuis tegen SJS. Het verschil met de ploeg uit Stadskanaal bedraagt zeven punten. In de onderste regionen van diezelfde klasse staat CSVC in Coevorden tegenover Hollandscheveld. Een typisch zespuntenduel. Bij winst kan CSVC een gat van zeven punten slaan op de rode lantaarndrager.

SVBO treft promovendus NWVV

In de middenmoot van de vierde klasse D speelt SVBO de gemeentelijke derby tegen promovendus NWVV uit Nieuw-Weerdinge. Beide teams hebben zeven punten, maar SVBO heeft nog een duel tegoed.

Een klasse lager reist Bargeres opnieuw naar Overijssel. Dit keer is Steenwijk de tegenstander. Afgelopen week werd met 5-2 verloren van Steenwijker Boys. De opdracht voor de Emmenaren is duidelijk: aansluiting houden bij de beide teams uit Steenwijk.

Germanicus reist af naar Borne

In het zondagvoetbal wil SVBO de goede lijn tegen Rolder Boys vasthouden. Beide teams staan met zeven punten in de middenmoot van de eerste klasse E. Ook Germanicus wil voortborduren op de zege tegen GOMOS. De ploeg van Jan Wielink kruist in Borne de degens met NEO.

Dalen speelt de topper tegen Oldeholtpade

Op sportpark ’t Grootveld staat de topper tussen Dalen en Oldeholtpade op het programma. Het krankzinnige succesverhaal van de voetballers van Oldeholtpade houdt maar niet op.

Of ze het nou willen of niet, de Friese ploeg schreef afgelopen zondag met het veroveren van de eerste periodetitel een nieuw voetbalsprookje en mag aan het einde van het seizoen weer strijden voor promotie.

Ook Dalen is aan een sterke reeks bezig. Het verschil tussen de koploper en de roodwitten is slechts twee punten. Bij een zege heeft Dalen de koppositie voor het grijpen, al is de ploeg van trainer Michel Kerkdijk dan wel afhankelijk van de uitkomst van het duel SC Emmeloord-Drachten.

WKE ‘16 treft Forward

WKE ’16 speelt de uitwedstrijd tegen Forward. De Groninger studenten hebben vijf punten voorsprong op de equipe van Albert Koops. In de derde klasse D moet SVV ’04 de bittere nasmaak van de eerste competitienederlaag tegen Sweel (0-2) wegspoelen in Veenoord/Nieuw-Amsterdam tegen Twedo, de nummer twee van de ranglijst.

In de vierde klasse D speelt het nog altijd ongeslagen EHS ’85 in Nieuw-Dordrecht de streekderby tegen DVC ’59. In de vijfde klasse D ontvangt SVBC het op de vijfde plaats staande VIOS (O). Het verschil tussen beide teams is slechts drie punten.

Programma

Zaterdag 26 november

15.00 uur: DOS Kampen-DZOH

14.30 uur: Drenthina-SV Oosterwolde

15.00 uur: FC Klazienaveen-SJS

14.30 uur: CSVC-Hollandscheveld

14.30 uur: SVBO-NWVV

14.30 uur: NKVV-VCG

14.30 uur: Steenwijk-Bargeres

14.30 uur: SVBS ’77-CEC

14.30 uur: SC Angelslo-Tiendeveen


Zondag 27 november

14.00 uur: Rolder Boys-SVBO

14.00 uur: NEO-Germanicus

14.30 uur: Forward-WKE ’16

14.00 uur: Dalen-Oldeholtpade

14.00 uur: Sleen-Nieuw Buinen

14.00 uur: Raptim-Gasselternijveen

14.00 uur: Twedo-SVV ’04

14.00 uur: FC Ter Apel ’96-Weerdinge

14.00 uur: Titan-Sc Erica

14.00 uur: Schoonebeek-Sweel

14.00 uur: DVC ’59-EHS ’85

14.00 uur: Protos-KSC

14.00 uur: Zwartemeerse Boys-DSC ’65

14.00 uur: SVBC-VIOS (O)

14.00 uur: De Treffer ’16-Weiteveense Boys

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu